V dnešnej dobe máme stále menej a voľného času a ten rozhodne nechceme tráviť hodinami pri sporáku.
Tieto jednoduché kuchynské triky vám uľahčia prácu, ale tiež ušetria čas.
Strúhanie syra
Ak sa vám stáva, že počas strúhania syra sa začne syr lámať, drobiť alebo lepiť tak syr polhodinku pred strúhaním dajte do mrazničky.
Tuk v jedle?
Môže sa stať, že jedlo nám počas prípravy pustí nadbytočný tuk, ktorý my ale rozhodne nechceme. Riešenie je jednoduché – vezmite si papierovú utierku a kocku ľadu. Utierku obaľte okolo kocky ľadu a následne „pretrite“ mastnú časť pokrmu. Ľad v tú chvíľu zafunguje ako magnet a utierka do seba prebytočný tuk nasaje.
Lúpanie ovocia
Olúpať pomaranč alebo napríklad citrón môže byť až nadľudská úloha, ktorý mnohokrát odnesú naše nechty. Toto ovocie vám pôjde olúpať lepšie, ak ho na pár sekúnd (10-20 sekúnd) dáte do mikrovlnky.
Krájanie cibule
Slzám počas krájania cibule sa vyhnete tak, že ju na polhodinku pred použitím dáte do mrazničky. Tento tip vám však neodporúčame, ak nakrájanú cibuľku plánujete ďalej neupravovať a napríklad len pridať do šalátu. Zmrazením by sa stratila jej chrumkavosť.
Šúpanie vajíčok
Vajíčka natvrdo vám pôjdu olúpať lepšie, ak do vody v ktorej sa varia, pridáte trochu sódy či octu.
Pečené jedlo
Keď si druhý deň ohrievame nejaké pečené jedlo (napríklad pizzu, kurča a pod.), Je to suché a už to nie je ono. Vyriešiť to však môžete tým, že spoločne s jedlom dáte do mikrovlnnej rúry aj hrnček vody.
Umývanie panvice
Postupom času sa umývanie panvice stáva stále ťažším. Spáleniny, pripečené kusy … Použite obyčajnú kuchynskú soľ. Tá panvicu navyše zbaví aj všetkých nepríjemných pachov z použitého korenia.
Drevené kuchynské pomôcky
Najrôznejší drevený riad a pomôcky sa časom opotrebujú . Namiesto toho, aby ste všetko vyhodili do koša, povarte drevené kuchynské pomôcky vo vriacej vode a nechajte ich uschnúť na slnku.