Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Tieto ochorenia sú dôsledkom používania mikrovlnnej rúry. Nebudete veriť, ako smrtiace je toto zariadenie

reklama:
mikrovlnka
mikrovlnkawww.gettyimages.com

Vedeli ste, že 90% Američanov používa na prípravu jedla pravidelne mikrovlnné rúry? Mikrovlnné rúry prenášajú elektromagnetické vlny skrz jedlo, čo spôsobuje, že sa molekuly pohybujú, vibrujú a zahrievajú, ako reagujú na mikrovlnné žiarenie. V mikrovlnnej rúre je zariadenie zvané magnetrón a práve to produkuje vlnovú energiu. Táto energia zase mení polaritu molekúl z pozitívnej na negatívnu. Pri zahrievaní sa mení miliónkrát za sekundu. Mikrovlny bombardujú častice jedla a nechávajú polarizované častice vyžarovať rovnakou frekvenciou miliónkrát za sekundu. To ohrieva jedlo, ale súčasne spôsobuje štrukturálne izoméri, tj.poškodenie štruktúrnych molekúl potraviny.

Švajčiarsky biológ a špecialista na potraviny Dr. Hans Hertel identifikoval účinky ohrievaných potravín v mikrovlnnej rúre. Osem týždňov žilo osem dobrovoľníkov v kontrolovanom prostredí a jedli neobvyklé surové potraviny, tradične varené jedlá a jedlá ohrievané v mikrovlnnej rúre. Krvné vzorky boli testované po každom jedle. Potraviny ohrievané v mikrovlnnej rúre spôsobili významné zmeny v chémii krvi. Premýšľali ste niekedy nad tým, prečo sa jedlo v mikrovlnnej rúre často nerovnomerne ohrieva? Dôvodom je to, že mikrovlny spôsobujú vibráciu molekúl vody v potravinách, a pretože povrchy potravín neobsahujú rovnaké množstvo vody, ohrev sa stáva nerovnomerným.

Možné škodlivé účinky používania mikrovlnnej rúry

Spôsobujú vrodené vady. Dlhodobá konzumácia jedla ohrievaného v mikrovlnnej rúre spôsobuje rast rakovinotvorných buniek v krvi, jedlo z mikrovlnnej rúry spôsobuje rakovinové bujnenie (nádory) na žalúdku a črevách. To môže vysvetľovať rýchly nárast výskytu rakoviny hrubého čreva v Amerike. Môže spôsobiť trvalé poškodenie mozgu skratovaním magnetických impulzov. Nedostatky imunitného systému prostredníctvom zmien v lymfatických uzlinách a krvnom sére. Strata pamäti, znížená koncentrácia, emočná nestabilita, znížená inteligencia. Čo robí mikrovlnná rúra s naším jedlom?

Minerály, vitamíny a živiny sa po zohriatí v mikrovlnnej rúre zmenšujú alebo sú natoľko pozmenené, že ľudské telo z nich má malý prospech. Aj krátke ohrievanie surovej, varenej alebo mrazenej zeleniny v mikrovlnnej rúre zmenilo ich rastlinné alkaloidy na karcinogény. Mikrovlnné žiarenie ničí a deformuje častice v potravinách a vytvára nebezpečné rádioaktívne zlúčeniny. V súhrne je stále viac zrejmé, že mikrovlnné rúry sú pôvodcami rakoviny a ďalších zhubných chorôb. Majú schopnosť ničiť vitamíny v našich potravinách a oslabovať naše telá.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami z DRAN.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 7. októbra 2021

K téme

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.