Tichý zabijaci. Kúsok po kúsku ničia mozog

Zdieľať
údeniny

O tom, že nevhodná strava nepriaznivo ovplyvňuje prácu našich orgánov a zvyšuje riziko vzniku mnohých závažných ochorení, je známe už dlhú dobu. Niektoré potraviny poškodzujú nielen pečeň a srdce, ale tiež mozog. Zistite ktoré potraviny treba z denného jedálnička vyradiť.

Aby sa zlepšilo fungovanie nášho mozgu a znížilo sa riziko demencie, Alzheimerovej choroby a ďalších neurologických ochorení, mali by byť z jedálnička vyradené niektoré potraviny. Patria medzi ne vysoko spracované potraviny, rýchle občerstvenie a tučné mäso. Tieto typy produktov nielen nepriaznivo ovplyvňujú nervový systém, ale tiež zvyšujú riziko srdcových ochorení, zaťažujú našu pečeň a spôsobujú hromadenie prebytočného telesného tuku. Pravidelná konzumácia spracovaných más, ako sú údeniny, paštéty, slanina alebo klobása, otravujú pečeň, mozog a prispievajú k rozvoju rakovinových buniek v črevách.

klobása

Alkohol má tiež negatívny vplyv na pamäť. Časté pitie veľkého množstva percentuálnych nápojov pôsobí na náš organizmus neurotoxicky, čo následne spôsobuje problémy s pamäťou a problémy s učením.

alkohol

Nadbytok cukru v strave tiež spôsobuje postupnú degradáciu mozgu. Okrem toho prispieva k nadváhe, obezite a cukrovke. Spomeňte si na to, než zjeme ďalšiu sladkú tyčinku alebo vypijeme sladký sýtený nápoj.

Veľa ľudí, ktorí si chcú užiť sledovanie filmu alebo obľúbeného seriálu siahne po pukancoch do mikrovlnnej rúry. Nie každý však vie, že niektoré látky v nich obsiahnuté pôsobia negatívne na nervový systém.

pukance

Ak si chcete svoju myseľ a svoje telo udržať v dobrej kondícii čo najdlhšie, mali by sme sa vzdať konzumácii nezdravých potravín. Namiesto toho by sme mali do jedálnička zaradiť viac zeleniny a ovocia, tučné morské ryby a celozrnné výrobky. Nemalo by sa zabudnúť na pravidelnú fyzickú aktivitu a odnaučenie od fajčenia.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané