Jahodový džem s príchuťou cheesecakeu je lahodný a voňavý spôsob, ako obohatiť vašu domácu konzerváciu ovocia. S kombináciou masla, rumu a vanilky, tento recept prekvapí každého, kto ho ochutná. Postup je síce trochu náročnejší, ale výsledok stojí za to!
Jahodový džem s chuťou cheesecaku. Zamilujete si ho vďaka úžasnej vôni masla a rumu
Viete, že s jahodami môžete vytvoriť zázraky a aj obyčajný džem môže mať príchuť obľúbeného tvarohového dezertu cheesecake? Stačí nasledovať tento recept a výsledok vás nadchne.
Už vás obyčajné jahodové džemy nudia?
Džemy a marmelády môžete pripraviť nielen dobre, ale aj originálne. Tajomstvo spočíva v rôznych obmenách a dochucovaní, ktoré zvýraznia chute a vône. Obyčajný džem, ktorý sa vám už zunoval, môže dostať nový šmrnc a potešiť nielen vás, ale aj vašich hostí. Skúste napríklad jahodový džem s cheesecakeom, ktorý vonia po masle a rume. Je to lahodná kombinácia, ktorá prekvapí!
Čo budete potrebovať?
Na prípravu tohto lahodného džemu budete potrebovať:
- 500 g čerstvých jahôd
- 200 g masla
- 100 g bieleho rumu
- 1 balenie želírovacieho cukru
- 30 g citrónovej šťavy
- 15 g kyseliny citrónovej
- 1 vanilkový lusk
Ako pripraviť jahodový džem s chuťou cheesecaku?
- Maslo a rum: Maslo roztopte v malom hrnci a nechajte ho pomaly zhnednúť. Nesnažte sa proces urýchliť, lepšie je vyčkať a včas hrniec z platne odložiť. Potom do zhnednutého masla pridajte biely rum, prikryte pokrievkou a nechajte vychladnúť niekoľko hodín, aby sa chute prepojili. Nakoniec zmes zmrazte. Na druhý deň zmrazené maslo s rumom prepasírujte cez plátno alebo jemné sitko, čím získate maslový extrakt s orieškovou príchuťou.
- Príprava džemu: Umyté a nakrájané jahody dajte do hrnca spolu s citrónovou šťavou a želírovacím cukrom. Z rozpoleného vanilkového lusku vyberte semienka a pridajte ich spolu s polkami lusku k jahodám. Nakoniec vmiešajte pripravený maslový extrakt.
- Varenie: Zmes zahrievajte za stáleho miešania. Počas varenia pridajte kyselinu citrónovú. Keď sú jahody dostatočne mäkké, môžete zmes rozmixovať tyčovým mixérom.
- Plnenie do pohárov: Horúci džem nalejte do pohárov takmer po okraj, utrite hrany a uzavrite čistými viečkami. Poháre otočte dnom nahor a nechajte vychladnúť. Skladujte na chladnom, suchom a tmavom mieste.