Čo keby sme vám povedali, že namiesto mäsa do gulášu dáte hríby. Ak patríte k ľudom, ktorí milujú guláš, určite si pochutnáte aj na hríbovom guláši. Nastáva hubárska sezóna, využite to a hurá na hríby. Hubový guláš má neodolateľnú arómu aj chuť, obsahuje bielkoviny a vlákninu a je dobrým zdrojom energie.
Prečo práve huby?
Prinášajú nášmu telu mnoho zdravotných benefitov. Obsahujú:
- vitamíny skupiny B
- minerály ako draslík, selén
- majú nízky obsah kalórií
Ingrediencie
- 450 až 500 g lesných jedlých húb
- 1 lyžicu masti
- 2 ks cibule
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžičku paradajkového pretlaku
- 1 lyžicu mletej sladkej papriky
- 1 lyžičku majoránky
- soľ a korenie
Postup
- V hrnci orestujte na masti nasekanú cibuľu, ako bude zlatistá, pridajte nasekaný strúčik cesnaku a orestujte.
- Nakrájané huby pridajte do panvice s paradajkovým pretlakom, mletou paprikou. Dochuťte rascou, soľou a korením.
- Pridajte bobkový list a zalejte 150 ml vody alebo vývaru. Duste cca 20 minút, huby krásne zmäknú. Guláš okoreňte majoránkou a pridajte soľ a korenie.