Tento guláš bude hotový do hodiny. Nahraďte mäso touto lesnou surovinou

Zdieľať
hubový guláš
hubový guláš Foto: depositphotos.com

Čo keby sme vám povedali, že namiesto mäsa do gulášu dáte hríby.  Ak patríte k ľudom, ktorí milujú guláš, určite si pochutnáte aj na hríbovom guláši. Nastáva hubárska sezóna, využite to a hurá na hríby. Hubový guláš má neodolateľnú arómu aj chuť, obsahuje bielkoviny a vlákninu a je dobrým zdrojom energie.

Prečo práve huby?

hríby

Prinášajú nášmu telu mnoho zdravotných benefitov. Obsahujú:

  • vitamíny skupiny B
  • minerály ako draslík, selén
  • majú nízky obsah kalórií

Ingrediencie

  • 450 až 500 g lesných jedlých húb
  • 1 lyžicu masti
  • 2 ks cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžičku paradajkového pretlaku
  • 1 lyžicu mletej sladkej papriky
  • 1 lyžičku majoránky
  • soľ a korenie
guláš
guláš Foto: www.shutterstock.com

Postup

  1. V hrnci orestujte na masti nasekanú cibuľu, ako bude zlatistá, pridajte nasekaný strúčik cesnaku a orestujte.
  2. Nakrájané huby pridajte do panvice s paradajkovým pretlakom, mletou paprikou. Dochuťte rascou, soľou a korením.
  3. Pridajte bobkový list a zalejte 150 ml vody alebo vývaru. Duste cca 20 minút, huby krásne zmäknú. Guláš okoreňte majoránkou a pridajte soľ a korenie.
Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané