BRATISLAVA 10. decembra (DobréRadyANápady.sk) – V rebríčku najobľúbenejších svetových kuchýň obsadzuje talianska kuchyňa popredné miesta už roky. Vďačí zato svojej jednoduchosti a elegantným kombináciám chutí, ktoré potešia nejedného gurmána. Na to, aby ste dodali jedlu šmrnc talianskej kuchyne vám stačí syr. Správne, tento biely patrón chuťových pohárikov poteší aj tých najväčších fajnšmekrov. S jeho pomocou si viete vo svojej kuchyni pripraviť skvelé talianske jedlá.
Hladné nadčasy
Benefitom talianskej kuchyne je jej jednoduchosť na prípravu a rovnako i pre žalúdok. Pracujete do neskorých večerných hodín? Potrebujete si zobnúť niečoho, čo nie je príliš náročné? Zaraďte do svojho receptára jedlá, ktoré si radi pripravíte, keď máte nedostatok času. Recepty, ktoré sú rýchle a šikovné na prípravu, no zároveň vhodné aj na neskoršiu večeru.
Zimný šalát s mozzarellou
Ingrediencie (4 porcie)
- 1 balenie Galbani Mozzarella Mini
- Šalátový mix
- Hruška
- Trochu hrozna
- 1 malé granátové jablko
- 8 lieskových orechov
- Extra panenský olivový olej
- Soľ a korenie
Príprava
Pripravte si špízy, na ktorých budete striedať kúsky hrušky, hrozna a Galbani Mozzarella Mini. Následne tieto špízy servírujte na šalátovom mixe obohatenom o Galbani Mozzarella Mini, semienka granátového jablka, lieskové orechy, hrozno s trochou soli, korenia a extra panenského olivového oleja.
Povianočná diéta?
Podobné recepty čoskoro využijeme aj z iných dôvodov. Už sa blíži čas vianočný. Majonézový šalát tzv. „majonézak“, vám bude čochvíľa liezť aj ušami. Spolu s kapustnicou, rybacou a šošovicovou polievkou, vianočnými oblátkami a samozrejme, koláčikmi minimálne v troch podobách! A veď doprajme si. Nový rok potom vítame nielen s prskavkou a pohárikom v ruke, ale aj s predsavzatiami, medzi ktorými je často zahrnutý pohyb, lepšia postava a zdravé stravovanie. Diétka, ktorá nikoho nezabolí môže byť aj v štýle chutného jedla, s ktorým sa opäť dostanete do formy.
Lasciatemi Cantare (la šaté mi cantáre)
Talianske jedlo je veľmi obľúbené a známe po celom svete svojou chuťou a rozmanitosťou. Dominuje na stránkach jedálnych lístkov našich reštaurácií a regálov supermarketov. Taliansko prispelo svetu najmenej piatimi legendárnymi syrmi. Musíme spomenúť predovšetkým jemnú mozzarellu, slanšiu ricotu, pecorino, gorgonzolu a intenzívny parmezán. V skutočnosti je Taliansko plné slávnych jedál, či už ide o polievku minestrone, omáčky carbonara, puttanesca alebo bolonská. A ako by vyzeral výber dezertov bez tiramisu či sorbetu? Áno, toto všetko sú talianske jedlá, ktoré sme si už natoľko osvojili a obľúbili, že sme vlastne pocitoví Taliani. Kto si raz zamiluje taliansku kuchyňu, ostane jej verný už navždy.
Inzercia