Tajný recept na toto skvelé jedlo, od mojej babky

Zdieľať
zapečená zelenina
Tajný recept na toto skvelé jedlo, od mojej babky Foto: www.shutterstock.com

Cuketa, baklažán a paradajky patria k chutným a lahodným letným zeleninám. Postup na tento recept od mojej babky je veľmi jednoduchý a chutný. Potrebujete len niekoľko ingrediencií, a jednoduché jedlo máte ľahko pripravené.

Ingrediencie

  • 40 g masla
  • provensálske bylinky
  • bazalka
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 žltá paprika
  • 1 červená paprika
  • 1 cibuľa
  • 2 baklažány
  • 3 paradajky
  • 2 cukety
  • 100 g syrového masla
  • soľ
  • čierne korenie
zeleninové jedlo
Tajný recept na toto skvelé jedlo, od mojej babky Foto: www.shutterstock.com

Postup

  1. Do  nádoby nalejte 40 g oleja, pridajte provensálske bylinky a všetko premiešajte. Potom nastrúhajte strúčik cesnaku.
  2. Cesnak pridajte do misky s olejom a bylinkami a opäť všetko premiešame.
  3. Zoberte žltú papriku, a červenú papriku, nakrájajte ich. Do panvice nalejte olej a prichystajte si cibuľu na malé kocky.
  4. Nalejte do panvice a opečte cibuľu do zlatista. Pridajte žltú papriku a všetko spojíme.
  5. Prisypte nasekanú červenú papriku a všetko opečte v tlakovom hrnci.
  6. Do panvice pridajte soľ, bazalku, čierne korenie a premiešajte.
  7. Odstavte z ohňa a obsah vylejeme do zapekacej misy.
  8. Nakrájajte baklažány, a cukety paradajky na plátky.
  9. Do zapekacej misy kolmo položte plátky cukety, baklažánu a paradajku, na striedačku.
  10. Bylinkovú zmes nalejeme do pekáča a dochutíme soľou a korením.
  11. Pečieme pri teplote 180 stupňov 40 minút. Pripravte si 100 g  nastrúhaného syra a posypte ním zeleninu.
  12. Misu vráťte ešte na 5 minút do rúry.
Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané