Cuketa, baklažán a paradajky patria k chutným a lahodným letným zeleninám. Postup na tento recept od mojej babky je veľmi jednoduchý a chutný. Potrebujete len niekoľko ingrediencií, a jednoduché jedlo máte ľahko pripravené.
Ingrediencie
- 40 g masla
- provensálske bylinky
- bazalka
- 1 strúčik cesnaku
- 1 žltá paprika
- 1 červená paprika
- 1 cibuľa
- 2 baklažány
- 3 paradajky
- 2 cukety
- 100 g syrového masla
- soľ
- čierne korenie
Postup
- Do nádoby nalejte 40 g oleja, pridajte provensálske bylinky a všetko premiešajte. Potom nastrúhajte strúčik cesnaku.
- Cesnak pridajte do misky s olejom a bylinkami a opäť všetko premiešame.
- Zoberte žltú papriku, a červenú papriku, nakrájajte ich. Do panvice nalejte olej a prichystajte si cibuľu na malé kocky.
- Nalejte do panvice a opečte cibuľu do zlatista. Pridajte žltú papriku a všetko spojíme.
- Prisypte nasekanú červenú papriku a všetko opečte v tlakovom hrnci.
- Do panvice pridajte soľ, bazalku, čierne korenie a premiešajte.
- Odstavte z ohňa a obsah vylejeme do zapekacej misy.
- Nakrájajte baklažány, a cukety paradajky na plátky.
- Do zapekacej misy kolmo položte plátky cukety, baklažánu a paradajku, na striedačku.
- Bylinkovú zmes nalejeme do pekáča a dochutíme soľou a korením.
- Pečieme pri teplote 180 stupňov 40 minút. Pripravte si 100 g nastrúhaného syra a posypte ním zeleninu.
- Misu vráťte ešte na 5 minút do rúry.