Stačí jesť každý deň toto jedlo na raňajky a uvidíte, ako vám začne miznúť tuk z tela

Zdieľať
tuk na bruchu
tuk na bruchu www.gettyimages.com

Všade čítame a počujeme, aké je dôležité nevynechávať raňajky, pretože sa jedná o najdôležitejšie jedlo celého dňa. Jedlo, ktoré zjeme ráno na raňajky, nám poskytuje energiu na celý deň a aktivuje náš metabolizmus. Preto by ste nemali nikdy raňajky vynechávať, najmä nie v prípade, že držíte diétu. V opačnom prípade sa vystavujete riziku nezvládnuteľnej chuti do jedla. Nedávna štúdia, ktorej výsledky boli publikované v časopise Annals of Nutrition & Metabolism, preukázala, že najvhodnejšie raňajky sú…

Ovsené vločky

Štúdia bola vykonaná na 36 ženách a mužoch rozdelených do 3 skupín. Všetky skupiny konzumovali potraviny s energiou max. 350 kalórií. Prvá skupina zjedla na raňajky ovsené vločky, druhá kukuričné lupienky a tretia pila iba čistú vodu. Úlohou účastníkov štúdie bolo zaznamenávať pocit sýtosti v nasledujúcich troch hodinách. Ďalej sa vykonávalo priebežné meranie hladiny cukru a inzulínu v ich krvi. Všetci účastníci potom skonzumovali zhodný obed.

ovsené vločky
ovsené vločky www.gettyimages.com

Vedci zistili, že prvá skupina mala počas dopoludnia a popoludnia najmenšiu chuť do jedla a pri obede zjedla o 31% menej kalórií. Tým sa preukázalo, že ovsené vločky sú najvhodnejšími raňajkami pre obéznych ľudí, pretože na poludnie následne skonzumovali o 50% menej kalórií. Osoby v ostatných dvoch skupinách pociťovali po trojhodinovej prestávke od raňajok hlad. Ovsené vločky totiž zostávajú v žalúdku dlhšiu dobu, zatiaľ čo po požití kukuričných lupienkov dôjde k rapídnemu zvýšeniu hladiny cukru v krvi, ktorá však následne opäť veľmi rýchlo klesne.

Mnoho ďalších štúdií preukázalo, že ovsené vločky sú najvhodnejšie raňajky, pretože podporujú úbytok hmotnosti a znižujú príjem kalórií o 30 – 50%. Účinky ovsených vločiek sú navyše dlhodobé. Okrem toho, že sú ovsené vločky veľmi zdravé, sú tiež chutné a je možné ich pridať do nespočetných rôznych pokrmov, kokteilov, dusených jedál, šalátov a dezertov.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané