Spôsob uchovávania mladého cesnaku na celý rok. Skúsená pestovateľka ukázala ako na to

Zdieľať
cesnak

Ľudia, ktorí žijú na vidieku v spojení s prírodou, poznajú väčšinou tie najlepšie techniky spracovania úrody. Mnohí sa o svoje poznatky a recepty radi podelia, takže máme to šťastie naučiť sa rokmi overené postupy. Dnes vám prinášame výborný návod, ako spracovať bohatú úrodu mladého cesnaku. Keď ste zobrali úrodu cesnaku, naložte si ho do pohárov a budete mať zásoby na celý rok.

Účinky mladého cesnaku na zdravie

  • Zlepšuje priechodnosť ciev
  • Znižuje vysoký cholesterol v krvi
  • Znižuje vysoký krvný tlak
  • Udržuje stálu hladinu cukru v krvi
  • Prevencia pred rakovinou
  • Prečisťuje horné dýchacie cesty (odhlieňuje)
  • Má antibakteriálne účinky
  • Prečisťuje a udržuje trávenie bez baktérií a zápalov
  • Síra zabraňuje zrážaniu krvi a tvorbe krvných zrazenín
  • Odstraňuje karcinogénne látky z tela
  • Zlepšuje pamäť
  • Má antibiotické účinky
  • Vychytáva voľné radikály z organizmu
  • Posilňuje celkovú rovnováhu tela – imunita

Na uchovanie mladého cesnaku potrebujeme

  • 10 l vody
  • 0,5 l pohára soli
  • cesnak

Postup

Ako prvé si treba zozbieraný cesnak očistiť. Následne si ho dajte do veľkej misy. Zalejte ho vodou. Dobre prepláchnite. Pripravte si čisté zaváraninové poháre s väčším objemom. Navrstvite do nich umyté cesnakové hlavičky. Keď sú poháre naplnené cesnakom, nalejte do nich vodu až po vrchný okraj – tak zistíte, koľko vody celkovo potrebujete. Potom všetku vodu zlejte do jednej veľkej nádoby. Teraz pridajte soľ. Miešajte, kým sa soľ nerozpustí. Potom vložte do misy so soľankou jedno surové vajce – pokiaľ pláva na povrchu, soľanka je pripravená. Nalejte soľanku do každého pohára až po vrch a uzavrite viečkami. Mladý nakladaný cesnak je veľmi zdravý. Môžete ho podávať napríklad k opekaným zemiakom. Pokiaľ by vám bol cesnak príliš slaný, naložte ho pred konzumáciou na pol hodiny do misy so studenou vodou.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané