Slivkový olej má nezameniteľnú vôňu, minimalizuje kruhy pod očami a pomáha v boji proti vráskam!

Zdieľať
slivkový olej

Slivkový olej má špecifickú vôňu pripomínajúcu marcipán a mandle.

Má protizápalové účinky, minimalizuje tmavé kruhy okolo očí a pigmentové škvrny. Ľahko sa vstrebáva.

Tento olej patrí k jedným z najvzácnejších olejov, je lisovaný za studena a získava sa zo slivkových jadier, bez použitia tepla alebo chemických rozpúšťadiel. Aj keď je slivkový olej v kozmetike novinkou, v skorších dobách už sa lisoval a patril k najväčším kuchynským pokladom gazdiniek. Kôstky sa musí najprv očistiť, usušiť, podrviť a separovať jadrá od drevnatého obsahu.

slivkový olej
https://www.gettyimages.com

Má nezabudnuteľnú vôňu

Ak raz ku slivkovému oleju privoniate, na túto vôňu už nezabudnete. Je pomerne špecifická, sladkastá, marcipánová s nádychom horkastých mandlí. Jeho farba je zlatistá.

Je bohatý na omega-mastné kyseliny (približne 13), vitamín E, vitamín B, vitamín A, betakarotén.

V čom je výnimočný?

  • príjemná vôňa
  • hydratuje pleť bez pocitu mastnoty
  • zanecháva pleť zamatovo hebkú
  • má protizápalové vlastnosti, znižuje podráždenie pleti
  • poradí si s tmavými kruhmi pod očami aj pigmentovými škvrnami
  • pôsobí proti voľným radikálom
  • vhodný na zrelú i problematickú pleť
  • pomáha v boji proti vráskam
  • vhodný aj k vlasovým zábalom proti suchosti
  • pomáha s tehotenskými striami
  • dá sa využiť aj v kuchyni

Ako slivkový olej používať

  • Na navlhčenú a vyčistenú pleť nanesieme menšie množstvo oleja a rozotrieme, možno používať ráno aj večer. Rovnako tak môžeme pridávať slivkový olej do bežného pleťového krému.
  • Skvelým tipom je použitie slivkového oleja na pery miesto balzamu.
  • Na suché a krepnaté vlasy nanesieme vlasovú masku, olejom namasírujeme vlasovú pokožku, potom rozotrieme po celej dĺžke, zabalíme do uteráka a necháme 10 minút pôsobiť. Potom opláchneme. Možno tiež votrieť iba do vlasových končekov.
  • Je výborným masážnym olejom, v kombinácii s inými éterickými olejmi.
  • Využitie nájde aj v kuchyni. Napríklad na vyprážanie, do buchiet či do šalátov. Pokrmom dodá zaujímavú chuť i vôňu.
Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Najčítanejšie za 24 hodín

Odporúčané