Slivkový olej má špecifickú vôňu pripomínajúcu marcipán a mandle.
Má protizápalové účinky, minimalizuje tmavé kruhy okolo očí a pigmentové škvrny. Ľahko sa vstrebáva.
Tento olej patrí k jedným z najvzácnejších olejov, je lisovaný za studena a získava sa zo slivkových jadier, bez použitia tepla alebo chemických rozpúšťadiel. Aj keď je slivkový olej v kozmetike novinkou, v skorších dobách už sa lisoval a patril k najväčším kuchynským pokladom gazdiniek. Kôstky sa musí najprv očistiť, usušiť, podrviť a separovať jadrá od drevnatého obsahu.
Má nezabudnuteľnú vôňu
Ak raz ku slivkovému oleju privoniate, na túto vôňu už nezabudnete. Je pomerne špecifická, sladkastá, marcipánová s nádychom horkastých mandlí. Jeho farba je zlatistá.
Je bohatý na omega-mastné kyseliny (približne 13), vitamín E, vitamín B, vitamín A, betakarotén.
V čom je výnimočný?
- príjemná vôňa
- hydratuje pleť bez pocitu mastnoty
- zanecháva pleť zamatovo hebkú
- má protizápalové vlastnosti, znižuje podráždenie pleti
- poradí si s tmavými kruhmi pod očami aj pigmentovými škvrnami
- pôsobí proti voľným radikálom
- vhodný na zrelú i problematickú pleť
- pomáha v boji proti vráskam
- vhodný aj k vlasovým zábalom proti suchosti
- pomáha s tehotenskými striami
- dá sa využiť aj v kuchyni
Ako slivkový olej používať
- Na navlhčenú a vyčistenú pleť nanesieme menšie množstvo oleja a rozotrieme, možno používať ráno aj večer. Rovnako tak môžeme pridávať slivkový olej do bežného pleťového krému.
- Skvelým tipom je použitie slivkového oleja na pery miesto balzamu.
- Na suché a krepnaté vlasy nanesieme vlasovú masku, olejom namasírujeme vlasovú pokožku, potom rozotrieme po celej dĺžke, zabalíme do uteráka a necháme 10 minút pôsobiť. Potom opláchneme. Možno tiež votrieť iba do vlasových končekov.
- Je výborným masážnym olejom, v kombinácii s inými éterickými olejmi.
- Využitie nájde aj v kuchyni. Napríklad na vyprážanie, do buchiet či do šalátov. Pokrmom dodá zaujímavú chuť i vôňu.