Chcete niečo rýchle a chutné? Spravte si výborný slaný zemiakový koláč so zeleninou, rajčinami, syrom a posypať si ho môžete podľa chuti petržlenovou vňaťou. Je to rýchle a veľmi chutné, mne chutí viac ako pizza. Zároveň je príprave veľmi jednoduchá a rýchla.
Slaný zemiakový koláč so zeleninou, paradajkami, syrom a petržlenovou vňaťou
Ingrediencie:
Cesto:
- 4-5 zemiakov
- 1 pór alebo cibuľa
- 1 mrkva
- soľ, mleté čierne korenie
Vaječná zmes:
- 2 vajcia
- 1 šálka kefíru alebo bieleho jogurtu
- soľ, mleté čierne korenie
- 200 g pšeničnej múky
- olivový olej
Ostatné:
- Olivový olej
- 3 paradajky
- strúhaný syr, množstvo podľa chuti
Na zdobenie a posypanie:
- čerstvá petržlenová vňať – podľa chuti
Postup:
- Do misky si dáme strúhanku, ktorú zalejete studenou vodou a prepláchnete, potom precedíte cez sito a prenesiete do inej misky.
- Na panvicu s rozohriatym olivovým olejom vložíte nakrájaný pór alebo cibuľu – na miernom ohni 2-3 minúty opekáte, potom pridáte nastrúhanú mrkvu – spolu opečiete, osolíte a okoreníte mletým čiernym korením – premiešate.
- Po orestovaní ju vysypeme do misy s nastrúhanými zemiakmi – premiešame.
- Vaječná zmes: V inej miske rozklepnite vajcia, pridajte kefír alebo biely jogurt, potom ochuťte soľou a mletým čiernym korením – vyšľahajte a vsypte múku – vymiešajte do hladka a nakoniec pridajte olej podľa potreby – dobre premiešajte.
- Vzniknutú vaječnú zmes nalejte na suroviny v miske – dobre premiešajte a rozložte na plech vyložený pergamenom, ktorý ste vymastili olivovým olejom.
- Pečieme vo vyhriatej rúre 25 minút pri teplote 180 °C.
- Po uplynutí času vyberte plech z rúry, pekne naaranžujte kolieska paradajok a posypte ich strúhaným syrom, čím viac syra, tým lepšie.
- Pečieme ďalších 15 minút v rúre pri teplote 180 °C.
- Nakoniec ozdobte čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte s láskou a skvelou chuťou.
Prajeme vám dobrú chuť a nezabudnite sa o tento recept podeliť!