Slaný zemiakový koláč, ktorý je lepší ako pizza: stačí nastrúhať zemiaky a pridať pár ingrediencií

Zdieľať
Slaný zemiakový koláč, ktorý je lepší ako pizza
Slaný zemiakový koláč, ktorý je lepší ako pizza: stačí nastrúhať zemiaky a pridať pár ingrediencií Foto: www.shutterstock.com

Chcete niečo rýchle a chutné? Spravte si výborný slaný zemiakový koláč so zeleninou, rajčinami, syrom a posypať si ho môžete podľa chuti petržlenovou vňaťou. Je to rýchle a veľmi chutné, mne chutí viac ako pizza. Zároveň je príprave veľmi jednoduchá a rýchla.

Slaný zemiakový koláč so zeleninou, paradajkami, syrom a petržlenovou vňaťou

Ingrediencie:

Cesto:

  • 4-5 zemiakov
  • 1 pór alebo cibuľa
  • 1 mrkva
  • soľ, mleté čierne korenie

Vaječná zmes:

  • 2 vajcia
  • 1 šálka kefíru alebo bieleho jogurtu
  • soľ, mleté čierne korenie
  • 200 g pšeničnej múky
  • olivový olej

Ostatné:

  • Olivový olej
  • 3 paradajky
  • strúhaný syr, množstvo podľa chuti

Na zdobenie a posypanie:

  • čerstvá petržlenová vňať – podľa chuti

Postup:

  1. Do misky si dáme strúhanku, ktorú zalejete studenou vodou a prepláchnete, potom precedíte cez sito a prenesiete do inej misky.
  2. Na panvicu s rozohriatym olivovým olejom vložíte nakrájaný pór alebo cibuľu – na miernom ohni 2-3 minúty opekáte, potom pridáte nastrúhanú mrkvu – spolu opečiete, osolíte a okoreníte mletým čiernym korením – premiešate.
  3. Po orestovaní ju vysypeme do misy s nastrúhanými zemiakmi – premiešame.
  4. Vaječná zmes: V inej miske rozklepnite vajcia, pridajte kefír alebo biely jogurt, potom ochuťte soľou a mletým čiernym korením – vyšľahajte a vsypte múku – vymiešajte do hladka a nakoniec pridajte olej podľa potreby – dobre premiešajte.
  5. Vzniknutú vaječnú zmes nalejte na suroviny v miske – dobre premiešajte a rozložte na plech vyložený pergamenom, ktorý ste vymastili olivovým olejom.
  6. Pečieme vo vyhriatej rúre 25 minút pri teplote 180 °C.
  7. Po uplynutí času vyberte plech z rúry, pekne naaranžujte kolieska paradajok a posypte ich strúhaným syrom, čím viac syra, tým lepšie.
  8. Pečieme ďalších 15 minút v rúre pri teplote 180 °C.
  9. Nakoniec ozdobte čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte s láskou a skvelou chuťou.

Prajeme vám dobrú chuť a nezabudnite sa o tento recept podeliť!

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané