- Dobré rady a nápady
- Články
- Zdravie
- Škorica je protijed na rakovinu, cholesterol, bolesti zubov, artritídu, prechladnutie a mnoho ďalších chorôb. Ukážeme vám, ako ju používať ako liek
Škorica je protijed na rakovinu, cholesterol, bolesti zubov, artritídu, prechladnutie a mnoho ďalších chorôb. Ukážeme vám, ako ju používať ako liek
Dobre chutiaca, jemne voňajúca bylina je už dlho známym, často používaným kuchynským korením. Pozoruhodné sú aj jeho vedecky dokázané prínosy pre zdravie a rad je prekvapivo dlhý. Štúdie napríklad ukázali, že môže telu pomôcť udržiavať rovnováhu sacharidov a cukrov. Škorica má účinok podobný inzulínu vďaka trom proteínom. Samotná štvrtina lyžičky škorice denne môže tiež znížiť riziko vzniku metabolického syndrómu o 10 až 30 percent. Je tiež známe, že má zažívacie účinky, stimuluje chuť do jedla a posilňuje žalúdok.
Choroby, ktoré možno úspešne vyliečiť zmesou škorice a medu
Srdcová choroba
Zmiešaný med a škorica, konzumované ráno miesto džemu. Znižuje hladinu cholesterolu v srdci a cievach, chráni pred infarktom. Tí, ktorí si tým už prešli, môžu ďalšiemu zabrániť pravidelnou konzumáciou. Med a škorica obnovujú pružnosť ciev, uvoľňujú dýchavičnosť a zosilňujú srdcový rytmus.
Artritída
Pre tých, ktorí trpia týmto ochorením, zmiešajte 2 lyžice medu a 1 čajovú lyžičku škorice denne v pohári teplej vody – ráno a večer. Pokiaľ tento nápoj konzumujete pravidelne, môžete sa dokonca zbaviť chronickej artritídy. Z 200 pacientov, ktorí sa zúčastnili experimentov na univerzite v Kodani, 73 malo úplnú úľavu od bolesti. Počas mesiaca boli pacienti, ktorí sa nemohli pohybovať, schopní chodiť bez bolesti.
Zápal močového mechúra
V pohári vlažnej vody rozpustite 2 lyžice medu a 1 lyžicu škorice. Konzumácia nápoja môže eliminovať zápal močového mechúra a močovodov.
Opuch
Štúdie v Indii a Japonsku ukázali, že med a škorica zabraňujú tvorbe plynov v zažívacom trakte.
Imunitný systém
Denná konzumácia medu a škorice posilňuje imunitný systém, chráni ľudské telo pred vírusmi a baktériami, predchádza vírusovej infekcii. Med má vysoký obsah železa a vitamínov a jeho pravidelná konzumácia posilňuje biele krvinky v boji proti vírusom a baktériám.
Cholesterol
Zníženie vysokých hladín cholesterolu – 10% za dve hodiny – bolo dosiahnuté u pacientov, ktorí vypili 2 lyžice medu a 3 lyžičky škorice rozpustenej v 2 dl teplej vody. Použitie tejto metódy trikrát denne vylieči aj pacienta s chronicky vysokým cholesterolom. Doterajšie štúdie ukazujú, že aj originálny med, pokiaľ je konzumovaný samostatne, bráni zvýšeniu hladiny cholesterolu každý deň.
Bolesť zubov
Zmes jednej časti škorice a 5 dielov medu by mala byť trikrát položená na boľavý zub a bolesť zmizne.
Kožné choroby
Med a škoricu možno použiť na všetky typy dermatitídy. Tiež na ekzém a pásový opar. Naneste hmotu na poškodenú pokožku.
Prechladnutie
Tí, ktorí majú prechladnutie, by mali po dobu troch dní konzumovať 1/4 lyžice škorice zmiešanú s 1 lyžicou vlažného medu. Môže liečiť chronický kašeľ a čistí priedušnicu a priedušky.
Žalúdok
Med a škorica odvádzajú žalúdočné ochorenia a chránia pred žalúdočnými vredmi. Konzumácia jednej lyžice škorice a 2 lyžice medu pred jedlom zabraňuje tvorbe nadmernej žalúdočnej kyseliny aj po ťažších jedlách.
Strata váhy
Pite každé ráno pol hodiny pred raňajkami (nalačno) a večer pred spaním malú šálku škoricového medu. Stratu hmotnosti je možné dosiahnuť pravidelnou konzumáciou.
Chrípka
Španielski vedci preukázali, že med obsahuje prírodné látky, ktoré ničia kmene chrípky.
Vred
V troch lyžiciach medu zmiešajte jednu lyžicu škorice. Výsledná hmota by mala byť aplikovaná na vred pred spaním a premytá ráno teplou vodou. Po týždni liečby vred zmizne.
Dlhý život
Problémy spojené so starobou je možné znížiť pravidelnou konzumáciou čaju z medu a škorice. 4 lyžice medu a 1 lyžica škorice by sa mali variť v 3 pohároch vody. Odporúča sa vypiť 1/4 šálky tohto čaju 3x denne.
Rakovina
Nedávny výskum v Japonsku a Austrálii ukázal, že rakovina kostí, žalúdka a čriev môže byť účinne liečená. Ľudia s týmito chorobami by mali konzumovať jednu lyžicu medu a jednu lyžicu škorice trikrát denne po dobu jedného mesiaca.
Chronická únava
Cukor nachádzajúci sa v mede pomáha udržiavať fyzickú zdatnosť. Starší pacienti, ktorí konzumovali med a škoricu v pomere 1: 1, boli obratnejší. Dr. Milton, ktorý uskutočnil tento výskum, tvrdí, že lyžica medu a čajová lyžička škorice zmiešanej vo vode a konzumovanej niekoľkokrát denne, je dobrá na únavu, ale hlavne pite o 15:00.
Zápach z úst
Nepríjemnému dychu je možné zabrániť ranným vypláchnutím ústnej dutiny medom a škoricou zmiešanou s teplou vodou. Poskytuje svieži dych po celý deň.