Škorica je protijed na rakovinu, cholesterol, bolesti zubov, artritídu, prechladnutie a mnoho ďalších chorôb. Ukážeme vám, ako ju používať ako liek

Zdieľať
med a škorica
med a škorica www.gettyimages.com

Dobre chutiaca, jemne voňajúca bylina je už dlho známym, často používaným kuchynským korením. Pozoruhodné sú aj jeho vedecky dokázané prínosy pre zdravie a rad je prekvapivo dlhý. Štúdie napríklad ukázali, že môže telu pomôcť udržiavať rovnováhu sacharidov a cukrov. Škorica má účinok podobný inzulínu vďaka trom proteínom. Samotná štvrtina lyžičky škorice denne môže tiež znížiť riziko vzniku metabolického syndrómu o 10 až 30 percent. Je tiež známe, že má zažívacie účinky, stimuluje chuť do jedla a posilňuje žalúdok.

Choroby, ktoré možno úspešne vyliečiť zmesou škorice a medu

Srdcová choroba

Zmiešaný med a škorica, konzumované ráno miesto džemu. Znižuje hladinu cholesterolu v srdci a cievach, chráni pred infarktom. Tí, ktorí si tým už prešli, môžu ďalšiemu zabrániť pravidelnou konzumáciou. Med a škorica obnovujú pružnosť ciev, uvoľňujú dýchavičnosť a zosilňujú srdcový rytmus.

Artritída

Pre tých, ktorí trpia týmto ochorením, zmiešajte 2 lyžice medu a 1 čajovú lyžičku škorice denne v pohári teplej vody – ráno a večer. Pokiaľ tento nápoj konzumujete pravidelne, môžete sa dokonca zbaviť chronickej artritídy. Z 200 pacientov, ktorí sa zúčastnili experimentov na univerzite v Kodani, 73 malo úplnú úľavu od bolesti. Počas mesiaca boli pacienti, ktorí sa nemohli pohybovať, schopní chodiť bez bolesti.

Zápal močového mechúra

V pohári vlažnej vody rozpustite 2 lyžice medu a 1 lyžicu škorice. Konzumácia nápoja môže eliminovať zápal močového mechúra a močovodov.

Opuch

Štúdie v Indii a Japonsku ukázali, že med a škorica zabraňujú tvorbe plynov v zažívacom trakte.

Imunitný systém

Denná konzumácia medu a škorice posilňuje imunitný systém, chráni ľudské telo pred vírusmi a baktériami, predchádza vírusovej infekcii. Med má vysoký obsah železa a vitamínov a jeho pravidelná konzumácia posilňuje biele krvinky v boji proti vírusom a baktériám.

Cholesterol

Zníženie vysokých hladín cholesterolu – 10% za dve hodiny – bolo dosiahnuté u pacientov, ktorí vypili 2 lyžice medu a 3 lyžičky škorice rozpustenej v 2 dl teplej vody. Použitie tejto metódy trikrát denne vylieči aj pacienta s chronicky vysokým cholesterolom. Doterajšie štúdie ukazujú, že aj originálny med, pokiaľ je konzumovaný samostatne, bráni zvýšeniu hladiny cholesterolu každý deň.

Bolesť zubov

Zmes jednej časti škorice a 5 dielov medu by mala byť trikrát položená na boľavý zub a bolesť zmizne.

Kožné choroby

Med a škoricu možno použiť na všetky typy dermatitídy. Tiež na ekzém a pásový opar. Naneste hmotu na poškodenú pokožku.

Prechladnutie

Tí, ktorí majú prechladnutie, by mali po dobu troch dní konzumovať 1/4 lyžice škorice zmiešanú s 1 lyžicou vlažného medu. Môže liečiť chronický kašeľ a čistí priedušnicu a priedušky.

Žalúdok

Med a škorica odvádzajú žalúdočné ochorenia a chránia pred žalúdočnými vredmi. Konzumácia jednej lyžice škorice a 2 lyžice medu pred jedlom zabraňuje tvorbe nadmernej žalúdočnej kyseliny aj po ťažších jedlách.

Strata váhy

Pite každé ráno pol hodiny pred raňajkami (nalačno) a večer pred spaním malú šálku škoricového medu. Stratu hmotnosti je možné dosiahnuť pravidelnou konzumáciou.

Chrípka

Španielski vedci preukázali, že med obsahuje prírodné látky, ktoré ničia kmene chrípky.

Vred

V troch lyžiciach medu zmiešajte jednu lyžicu škorice. Výsledná hmota by mala byť aplikovaná na vred pred spaním a premytá ráno teplou vodou. Po týždni liečby vred zmizne.

Dlhý život

Problémy spojené so starobou je možné znížiť pravidelnou konzumáciou čaju z medu a škorice. 4 lyžice medu a 1 lyžica škorice by sa mali variť v 3 pohároch vody. Odporúča sa vypiť 1/4 šálky tohto čaju 3x denne.

Rakovina

Nedávny výskum v Japonsku a Austrálii ukázal, že rakovina kostí, žalúdka a čriev môže byť účinne liečená. Ľudia s týmito chorobami by mali konzumovať jednu lyžicu medu a jednu lyžicu škorice trikrát denne po dobu jedného mesiaca.

Chronická únava

Cukor nachádzajúci sa v mede pomáha udržiavať fyzickú zdatnosť. Starší pacienti, ktorí konzumovali med a škoricu v pomere 1: 1, boli obratnejší. Dr. Milton, ktorý uskutočnil tento výskum, tvrdí, že lyžica medu a čajová lyžička škorice zmiešanej vo vode a konzumovanej niekoľkokrát denne,  je dobrá na únavu,  ale hlavne pite o 15:00.

Zápach z úst

Nepríjemnému dychu je možné zabrániť ranným vypláchnutím ústnej dutiny medom a škoricou zmiešanou s teplou vodou. Poskytuje svieži dych po celý deň.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané