Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Šípkový liečivý med

reklama:

Dsc_2196.jpg

Vznikne nám tak skvelá medicína, ktorá bude spájať účinky medu a zároveň účinky šípok,

ktoré sa nám hodia hlavne v období choroby, ale aj ako prevencia.

Nevyzbierajte všetky šípky v okolí, pretože tie poskytujú potravu pre vtáky v chladných mesiacoch.

Rose hip jelly vertical a 1200.jpg

Recept na domáci šípkový med varený

Ingrediencie:

2 polievkové lyžice šípok (môžu byť čerstvé i sušené)

2 šálky vody

lyžica medu

 

Postup:

Ak používate čerstvé šípky, opláchnite šípky, aby boli odstránené všetky zvyšky nečistôt.

Nalejte vodu do panvice alebo malého hrnca a priveďte ju k varu.

Až sa voda bude variť, pridajte šípky a znížte teplotu.

Na miernom ohni jemne povarte šípky po dobu cca 15 minút.

Preceďte cez sitko a potom aj cez plátno vývar a šípky ešte rukami dobre postláčajte.

Ak používate sušené, nechajte po odstavení vody šípky ešte chvíľu macerovať.

Potom vzniknutú šípkovou šťavu zmiešajte s medom v pomere 1: 1.

Skladujte v chladničke v uzatvárateľnej pohári.

92ae8d8dc777cc8ae45a7a597df06ba2.jpg

Domáci šípkový med nevarený

ingrediencie:

1 kg očistených a umytých šípok

med

 

postup:

Očistené a stopiek zbavené šípky nasypte do mixéra a zalejte vodou tak, aby boli všetky ponorené, nie však viac.

Rozmixujte dohladka.

Potom cez plátno alebo bavlnenú plienku preceďte šťavu do pohára.

Vzniknutú šťavu zmiešajte s medom v pomere 1: 1.

Sirup skladujte v chladničke v uzavretej nádobe..

Bezplatný email raz týždenne s novinkami z DRAN.sk:
reklama:

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 10. októbra 2016
K téme

Podobné články

Odporúčame

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
Zavrieť

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...