Púpavovo-mätový čaj je úžasný nápoj, ktorý vám pomôže udržať vašu pečeň zdravú.
Pečeň je neuveriteľný orgán. Je to nielen jediný spôsob, ako skutočne detoxikovať svoje telo, tiež hrá ústrednú úlohu v mnohých metabolických procesoch – a mnoho z týchto procesov má vplyv na vašu váhu. Z hľadiska metabolizmu tukov, pečeň je plná buniek, ktoré rozkladajú tuky a premieňajú ich na využiteľnú energiu. Tieto bunky sú tiež zodpovedné za tok žlče, ktorá pomáha odbúravaniu a absorpcie tukov. V metabolizme cukrov pomáha pečeň udržať hladinu cukru v krvi stabilnú, a preto pomáha s hladinou energie a regulujú chuť k jedlu.
Púpava má hepatoprotektívne zložky (ochrana pečeňového tkaniva), mäta pieporná a púpava stimulujú produkciu žlče v pečeni, pomáhajú pri trávení a vstrebávaní živín.
Ak tieto dve bylinky zmiešate dohromady, máte silný čaj, ktorý perfektne chráni pečeň.
Čo potrebujete!
1 lyžičku sušených listov púpavy
1 lyžičku listov mäty piepornej
250 ml vriacej vody
Citrón podľa chuti (nemusí byť)
Príprava
Zalejte púpavu aj mätu vriacou vodou a nechajte lúhovať po dobu 5-10 minút. Pridajte citrón podľa chuti. Pite šálku tohto čaju 1-2x denne. Púpavu aj mätu piepornú môžete tiež použiť čerstvú, hrsť púpavy, hrsť mäty a máte parádny čaj. Len sa uistite, že čerstvé byliny v sebe nemajú žiadne chemikálie. ..