Rýchly recept na chrumkavé jablkové krúžky. Pripravte si sladkú pochúťku za 10 minút

Zdieľať
jablkové krúžky
Rýchly recept na chrumkavé jablkové krúžky. Pripravte si sladkú pochúťku za 10 minút Foto: takprosto.cc

Máte chuť na niečo sladké a chrumkavé, čo je pripravené za pár minút? Tento tradičný škandinávsky dezert – jablkové krúžky v cestíčku – je ideálnou voľbou. Pripravíte ho za 10 minút a poteší všetky zmysly. Pridajte si tento jednoduchý a lahodný recept do svojej kuchárskej knihy, je to skvelá voľba na rýchlu desiatu alebo dezert.

Recept na chrumkavé jablkové krúžky v cestíčku

Ak hľadáte skvelý nápad na rýchlu a chutnú maškrtu, určite vyskúšajte tento recept. Jablkové krúžky v cestíčku sú jedným z tých dezertov, ktorý sa teší obľube po celom svete už celé stáročia. Jednoduchá príprava a fantastická chuť robia z tohto receptu ideálne riešenie na sladký snack, ktorý zvládne každý.

Ingrediencie na jablkové krúžky:

ingrediencie na jablkové krúžky
Rýchly recept na chrumkavé jablkové krúžky. Pripravte si sladkú pochúťku za 10 minút Foto: takprosto.cc
  • 4 veľké jablká
  • Trocha rastlinného oleja na vyprážanie
  • 120 g hladkej múky
  • 1/4 lyžičky prášku do pečiva
  • 2 lyžice kryštálového cukru
  • 1/4 lyžičky soli
  • Štipka mletej škorice
  • 1 vajce
  • 250 ml mlieka (alebo alternatíva s citrónovou šťavou či jablčným octom)

Na cukrovo-škoricovú posýpku:

  • 70 g cukru
  • 2,5 lyžice mletej škorice

Postup:

vyprážanie jablkových krúžkov
Rýchly recept na chrumkavé jablkové krúžky. Pripravte si sladkú pochúťku za 10 minút Foto: takprosto.cc
  1. Príprava cesta: V prvom malom hrnci zmiešajte múku, prášok do pečiva, cukor, soľ a štipku škorice.
  2. Príprava tekutých ingrediencií: V druhom hrnci rozmiešajte vajce a mlieko. Ak nemáte mlieko, môžete si ho jednoducho nahradiť: do odmerky pridajte lyžicu citrónovej šťavy alebo jablčného octu, doplňte mliekom na 250 ml a nechajte 5 minút postáť.
  3. Škoricová posýpka: V treťom hrnci zmiešajte cukor a škoricu.
  4. Príprava jabĺk: Jablká očistite a nakrájajte na hrubšie krúžky. Z každého krúžku odstráňte jadrovník, aby ste vytvorili pekné kruhové tvary.
  5. Vyprážanie: Rozohrejte panvicu s olejom. Každý jablkový krúžok najskôr ponorte do múčnej zmesi, potom do tekutej a nakoniec ho opražte na panvici z oboch strán do zlatista.
  6. Konečná úprava: Po vysmažení krúžky ihneď obaľte v cukrovo-škoricovej posýpke a položte na papierový uterák, aby ste odstránili prebytočný olej.

A to je všetko! Vaše chrumkavé jablkové krúžky sú hotové. Skvele sa hodia ako dezert alebo chutná desiata, ktorú si zamilujú malí aj veľkí.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané