Rýchly a lacný recept na frittatu

Zdieľať
frittata
Rýchly a lacný recept na frittatu Foto: www.freepik.com

Vytvorenie chutného a rýchleho jedla pre celú rodinu je možné aj využitím zvyškov potravín, ktoré nám zostali v chladničke alebo v špajze. Objavte, ako si pripraviť skvelú domácu frittatu, ktorá zúročí vaše zásoby a poteší každého člena rodiny.

Zostatky jedla v chladničke nemusia skončiť v odpadkoch. Pripravte si lahodnú frittatu, ktorá je ideálna na zužitkovanie rôznych zvyškov. Toto jedlo je nielen chutné, ale aj praktické, pretože pri jeho príprave môžete využiť takmer akékoľvek suroviny. Navyše, každá frittata môže byť jedinečná v závislosti od toho, čo práve nájdete vo svojej chladničke.

Frittata sa líši od obyčajnej omelety hlavne svojou hrúbkou a spôsobom prípravy. Kým omeleta je tenká a rýchlo upečená na panvici, frittata je hrubšia a často sa dokončuje v rúre. Pre nadýchaný výsledok je dôležité vajíčka pred varením dôkladne vyšľahať. Začnite prípravu frittaty na panvici a dokončite ju v rúre, aby bola dokonale upečená.

Do frittaty môžete pridať, čo len chcete. Využite zvyšky tvrdého syra, šunky, klobásy, slaniny, uvareného kuracieho mäsa, zeleniny, alebo dokonca uvarených zemiakov či cestovín, ktoré už nikto nechce jesť samostatne.

jedlo z vajec
Rýchly a lacný recept na frittatu Foto: depositphotos.com

Čo budete potrebovať

  • 50 g slaniny
  • 300 g rôznej zeleniny (cuketa, paprika, jarná cibuľka, cherry paradajky)
  • 200 g varených zemiakov
  • 6 vajec
  • 100 ml smotany na varenie
  • 40 g syra (napríklad parmezán)
  • soľ a korenie

Ako na to

Najprv na suchej panvici vyškvarte slaninu dozlatista a odložte ju na tanier. Pridajte lyžicu oleja a postupne opečte plátkami zeleniny, zľahka ich osoľte a dajte tiež bokom. Pridajte druhú lyžicu oleja a opečte zemiaky. Stiahnite plameň. Pokvapkajte zvyšným olejom, vráťte opečenú zeleninu a slaninu. V miske dobre prešľahajte vajíčka so smotanou, osoľte, okoreňte a nalejte do panvice. Navrch pridajte strúhaný syr a pod pokrievkou pozvoľna zapekajte dozlatista (10 až 15 minút).

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané