Ako na ňu?
Základ zelenej diéty je úplne jednoduchý – konzumujete len rastlinnú stravu, ktorá má zelenú farbu, nezrelé zelené plody sa nepočítajú. A prečo práve zelená zelenina a ovocie? Pretože zelené potraviny obsahujú chlorofyl, ktorý má rad pozitívnych účinkov na naše zdravie . Podporuje tvorbu červených krviniek, čistí obličky, stimuluje činnosť pečene, zbavuje toxínov, pomáha čistiť črevá a zbavuje ich usadených nánosov, bráni vzniku zápalov a infekcií.
Z pohľadu liečiteľov v sebe zelené potraviny ukrývajú slnečné svetlo a energiu, ktorý nám do života prináša lásku, harmóniu, upokojenie, lieči tak nielen fyzické telo, ale aj dušu.
Konzumácia zelených potravín zatočí s prekyslením
Veľmi častou príčinou ukladanie tukových zásob, nadváhy a obezity je prekyslenie, ktoré súvisí aj s množstvom vážnych ochorení. K najviac okyselujícím potravinám patrí mäso, údeniny, sladkosti, uležané syry, cestoviny, biela ryža, z nápojov káva a alkohol. A práve vďaka zelenej diéte pomôžeme telu nastoliť rovnováhu, zelené potraviny pôsobia ako silné zásady, upravujú hodnotu pH.
Pomôžu aj bylinky
Zaradiť možno kaleráb, brokolicu, kapustu, ružičkový či kučeravý kel, zelenú papriku, uhorku, cuketu, zelenú šošovicu a zelený hrach, všetky druhy zelených listových šalátov .
Z ovocia možno siahnuť po zelenom jablku, kivi, hrozne, avokáde, hruškách a ďalších. Zelený jedálniček si možno spestriť všetkými druhmi byliniek (medvedí cesnak, mäta, bazalka, kôpor, petržlenová vňať, pažítka, atď.), Naklíčenou fazuľou mungo, morskými riasami, olivovým olejom, bylinkovými čajmi.
Veľmi dobré sú aj husté zelené polievky, ktoré môžeme pojedať pokojne celý deň, v chladnejšom počasí navyše dobre zahrejú. Dajú sa pripraviť z mnohých kombinácií zelenej zeleniny, zaleží na chuti. Ovocie a zeleninu môžeme tiež očistiť, nakrájať a na troche oleja orestovať, podusiť alebo zapiecť.
Poznáte chlorellu? Účinok diéty bude ešte lepší!
Pre ešte vyšší účinok možno do jedálnička zaradiť aj potravinové doplnky – pojedať chlorellu v tabletách, alebo si každé ráno pripraviť nápoj zo zeleného jačmeňa. Doplníme tak ešte viac vitamínov, enzýmov, minerálov a silných antioxidantov , tieto super potraviny vás doslova nabijú energiou.
Zelená diéta a návrat k bežnej strave
Pre očistu a naštartovanie lepšieho spaľovania vydržte na zelenej diéte týždeň. Po skončení diéty sa vracajte k normálnej strave postupne. Najskôr zaraďte ovocie a zeleninu ďalších farieb, potom ryžu, cestoviny a mäso až nakoniec. Pokiaľ zo začiatku nedokážete na zelenej diéte vydržať viac ako deň, upravte si jedálny lístok aspoň tak, aby polovica každého pokrmu tvorila zelená potravina.