Objavte kúzlo bulharskej kuchyne priamo vo vašej kuchyni! V našom článku vám prinášame jedinečný recept na tradičnú bulharskú pomazánku, ktorá obohatí vaše raňajky, olovranty či posedenia s priateľmi. Táto univerzálna pochúťka, plná chutí a aróm, je perfektná na hrianky, rožky či ako náplň do jednohubiek. Pripravte si túto lahôdku, ktorá poteší každého gurmána.
Pomazánky sú tou pravou delikatesou, ktorú ocení prakticky každý. Či už hľadáte rýchle riešenie pre chutné raňajky, desiatu alebo chcete potešiť svojich hostí niečím špeciálnym, nemôžete s pomazánkou šliapnuť vedľa. Dnes máme pre vás výnimočný recept priamo z Bulharska, ktorý pridáva vašej kulinárskej zbierke nový rozmer.
Bulharská pomazánka je skvostom, ktorý skvele dopĺňa čerstvo opečené hrianky s cesnakom, chrumkavé rožky alebo lahodné jednohubky.
Potrebujete:
- 400 gramov hovädzieho mäsa (zadná časť)
- 4 zemiaky
- 2 cibule
- 1 malá majonéza
- 4 lyžice kečupu
- 5 kyslých uhorky
- mletý čierne korenie
- mletá červená paprika
- soľ
- trochu čerstvého koriandra alebo petržlenu pre osviežujúcu chuť a zelenú farbu.
Postup:
- Pripravte si všetky suroviny. Mäso uvarte do mäkka, v inom hrnci uvarte zemiaky. Nechajte oboje vychladnúť.
- Mäso spolu s olúpanou cibuľou, zemiakmi a uhorkami premeľte. Dobre premiešajte a nechajte znova vychladnúť.
- Pridajte majonézu, kečup, korenie a na záver čerstvé bylinky. Všetko dôkladne premiešajte a pomazánka je pripravená na podávanie.
Pomazánku uchovávajte v chladničke kvôli použitiu majonézy a mäsa. Spotrebujte ju do 2 až 3 dní.