Recept na rýchle a jednoduché jahodové tiramisu

Zdieľať
jahodové tiramisu
Recept na rýchle a jednoduché jahodové tiramisu Foto: depositphotos.com

Máte chuť na osviežujúci dezert k poobedňajšej káve? Pripravte si doma jahodové tiramisu, ktoré zvládnete za 10 minút. Aby ste však dosiahli autentickú taliansku chuť, určite zabudnite na pomazánkové maslo. Nasledujte náš jednoduchý návod a potešte svoje chuťové poháriky týmto lahodným dezertom.

Jahodové tiramisu za 10 minút: Pravé talianske potešenie bez pomazánkového masla

Ak máte chuť na sladkú pochúťku k poobedňajšej káve, doma si môžete ľahko pripraviť úžasné jahodové tiramisu. Tento dezert je nielenže jednoduchý na prípravu, ale hotový je za 10 minút. Aby ste však dosiahli autentickú taliansku chuť, nikdy nepoužívajte pomazánkové maslo. Toto je dôvod, prečo a ako pripraviť pravé a lahodné jahodové tiramisu, ktoré by ocenil aj každý Talian.

tiramisu
Recept na rýchle a jednoduché jahodové tiramisu Foto: depositphotos.com

Ako pripraviť jahodové tiramisu

Potrebné ingrediencie:

  • 500 gramov jahôd
  • 60 gramov práškového cukru
  • 50 mililitrov obľúbeného ochuteného likéru
  • Kôra a šťava z jedného citróna
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • 250 mililitrov smotany na šľahanie
  • 500 gramov mascarpone
  • Jahodový jogurt
  • Štipka soli
  • Cukrárske piškóty

Postup:

  1. Najprv umyte a očistite 500 gramov jahôd, ktoré potom dajte do misky. Pridajte 60 gramov práškového cukru, 50 mililitrov ochuteného likéru a nastrúhanú kôru z citróna.
  2. Do tejto zmesi ešte vytlačte citrónovú šťavu a všetko rozmixujte tyčovým mixérom.
  3. Rozmixovanú zmes dajte do hrnca a priveďte k varu. Keď začne vrieť, pridajte lyžicu kukuričného škrobu a varte 3 minúty za stáleho miešania. Potom odstavte a nechajte vychladnúť.
  4. Medzitým vyšľahajte 250 mililitrov smotany na tuhú šľahačku. V druhej miske zmiešajte 500 gramov mascarpone so štipkou soli, 60 gramami práškového cukru a jahodovým jogurtom.
  5. Spojte šľahačku s mascarpone krémom a do tejto zmesi jemne vmiešajte nakrájané jahody.
  6. Pripravte si formu, ktorú vyložíte potravinovou fóliou. Na dno poukladajte vrstvu cukrárskych piškót, na ktoré navrstvite polovicu mascarpone krému a polovicu jahodovej zmesi.
  7. Opäť položte vrstvu piškót a naneste zvyšok krému a jahodovej hmoty. Vrch ozdobte nakrájanými jahodami a vložte do chladničky.

Najlepšie je, ak tiramisu necháte chladiť cez noc. Podávajte ho ako lahodný dezert k raňajkám alebo ako osviežujúci zákusok po obede. Dobrá chuť!

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané