Chystáte sa na nedeľné popoludnie? Pripravte si úžasne vláčny múčnik, ktorý zvládnete bez námahy. Naša receptúra vám ukáže, ako využiť obyčajné suroviny, ktoré možno nájdete vo svojej kuchyni, a transformovať ich na nádherný dezert.
Užívajte si nedeľné rána s výborným múčnikom, ktorý je jednoduchý na prípravu a vďaka strúhaným jablkám, ktoré sa pridávajú priamo do cesta, je neskutočne šťavnatý. Tento sladký koláč môžete podávať ako dezert k popoludňajšej káve alebo ako skvelý štart dňa pri raňajkách.
Sladký chlebíček s jablkami a škoricou
Čas prípravy: 60 minút
Ingrediencie:
- 1,5 hrnčeka polohrubej múky
- 1,5 čajovej lyžičky kypriaceho prášku
- štipka soli
- ½ hrnčeka rastlinného oleja
- ¾ hrnčeka krupicového cukru
- 1 vrecko vanilkového cukru
- ½ hrnčeka mlieka
- 3 stredné nastrúhané jablká
- 1-2 lyžičky škorice
- maslo a múka na vymazanie formy
Príprava:
- Všetky ingrediencie vyberte z chladničky, aby mali izbovú teplotu.
- Rúru predhrejte na 175 ºC. Chlebíčkovú formu vymažte maslom a vysypte múkou.
- V miske prešľahajte vajcia s krupicovým aj vanilkovým cukrom do hustej peny, potom zašľahajte olej a mlieko.
- V miske dobre premiešajte múku s kypriacim práškom, štipkou soli a škoricou. Všetko nasypte do tekutej zmesi a premiešajte. Pridajte nastrúhané jablká a cesto nalejte do pripravenej formy.
- Pečte v predhriatej rúre 30-40 minút. Prepečenosť cesta otestuje špajdľou – pokiaľ po zapichnutí do stredu zostane suchá, je chlebíček hotový.