Recept na nedeľný jablkový múčnik. Jednoduchý a šťavnatý dezert

Zdieľať
jalbkový chleba
Recept na nedeľný jablkový múčnik. Jednoduchý a šťavnatý dezert Foto: www.freepik.com

Chystáte sa na nedeľné popoludnie? Pripravte si úžasne vláčny múčnik, ktorý zvládnete bez námahy. Naša receptúra vám ukáže, ako využiť obyčajné suroviny, ktoré možno nájdete vo svojej kuchyni, a transformovať ich na nádherný dezert.

Užívajte si nedeľné rána s výborným múčnikom, ktorý je jednoduchý na prípravu a vďaka strúhaným jablkám, ktoré sa pridávajú priamo do cesta, je neskutočne šťavnatý. Tento sladký koláč môžete podávať ako dezert k popoludňajšej káve alebo ako skvelý štart dňa pri raňajkách.

chleba z jabĺk
Recept na nedeľný jablkový múčnik. Jednoduchý a šťavnatý dezert Foto: depositphotos.com

Sladký chlebíček s jablkami a škoricou

Čas prípravy: 60 minút

Ingrediencie:

  • 1,5 hrnčeka polohrubej múky
  • 1,5 čajovej lyžičky kypriaceho prášku
  • štipka soli
  • ½ hrnčeka rastlinného oleja
  • ¾ hrnčeka krupicového cukru
  • 1 vrecko vanilkového cukru
  • ½ hrnčeka mlieka
  • 3 stredné nastrúhané jablká
  • 1-2 lyžičky škorice
  • maslo a múka na vymazanie formy

Príprava:

  1. Všetky ingrediencie vyberte z chladničky, aby mali izbovú teplotu.
  2. Rúru predhrejte na 175 ºC. Chlebíčkovú formu vymažte maslom a vysypte múkou.
  3. V miske prešľahajte vajcia s krupicovým aj vanilkovým cukrom do hustej peny, potom zašľahajte olej a mlieko.
  4. V miske dobre premiešajte múku s kypriacim práškom, štipkou soli a škoricou. Všetko nasypte do tekutej zmesi a premiešajte. Pridajte nastrúhané jablká a cesto nalejte do pripravenej formy.
  5. Pečte v predhriatej rúre 30-40 minút. Prepečenosť cesta otestuje špajdľou – pokiaľ po zapichnutí do stredu zostane suchá, je chlebíček hotový.
Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané