Pripravte sa na nezabudnuteľnú Veľkú noc s naším jedinečným receptom na veľkonočného berančeka, ktorý očarí každého člena vašej rodiny. Odhaľte tajomstvo dokonalej chuti, ktorá zanechá všetkých s chuťou na viac. S našimi tipmi a trikmi bude tento rok vaša veľkonočná hostina nezabudnuteľná. Poďme to spolu zvládnuť!
Rýchly baránok: klasický recept
Tento baránok vám nezaberie veľa času ani námahy! Čo naň všetko potrebujete?
Suroviny:
- 200 g práškového cukru
- 2 ks vajcia
- 5 ks žĺtkov
- citrónová šťava
- vanilkový cukor
- 300 g hrubej múky
- 5 ks bielkov
Na vymazanie formy
- 30 g masla
- 30 g hrubej múky
Postup:
Cukor spoločne s celými vajcami, žĺtkami a vanilkovým cukrom trieme do peny zhruba tridsať minút. Potom pridáme citrónovú šťavu, tuhý sneh ušľahaný z bielkov, múku a zľahka zmes premiešame. Formu na baránka si vymažeme maslom a vysypeme múkou. Cesto do nej rozotrieme a v stredne vyhriatej rúre pečieme do ružova asi štyridsaťpäť minút. Upečeného baránka opatrne vyklopíme, posypeme práškovým cukrom a ozdobíme mašľou.