Recept na fantastické kuracie stripsy, ktorý musíte vyskúšať

Zdieľať
kuracie stripsy
Recept na fantastické kuracie stripsy, ktorý musíte vyskúšať Foto: depositphotos.com

Objavte pikantné kúsky kuracích pŕs, ktoré si môžete pripraviť pohodlne doma! Tieto obľúbené „stripsy“ z kuracích pŕs sú nielen chutné, ale aj všestranné. A pozor – po ich vyskúšaní možno už nikdy nebudete chcieť iné!

Kuracie stripsy, známe tiež ako pikantné smažené prúžky z kuracích pŕs, sú pravou legendou medzi rýchlymi občerstveniami a tešia sa obľube na celom svete. V domácich podmienkach ich príprava je jednoduchá, no môže vás čakať nebezpečenstvo – sú tak dobré, že už iné možno nebudete chcieť.

Tradične sa kuracie stripsy obaľujú v zmesi múky s pikantným korením, no existuje množstvo variant, ako ich môžete pripraviť. Môžete ich obaľovať nielen v klasickom trojobale, ale aj v krehkej panko strúhanke, drvených kukuričných lupienkoch alebo sezamových semienkach, čo im dodá nezameniteľnú chuť a textúru.

Kľúčovým krokom je marinovanie, ktoré robí mäso krehkým a šťavnatým. Najlepšia je marináda z podmaslia, no skvelé výsledky dosiahnete aj s kefírom, jogurtom alebo zakysankou. Ochutenie môžete prispôsobiť podľa svojich chutí – vynikajúce sú sušený cesnak, sušená cibuľa, mletá paprika, čierne korenie a chilli. Môžete vyskúšať aj exotické koreniny ako harissa alebo garam masala, ktoré pridajú jedinečný nádych.

Hotové stripsy je najlepšie smažiť vo vysokej vrstve oleja, ale pre zdravšiu variantu ich môžete upiecť v rúre. Bez ohľadu na spôsob prípravy, výsledkom sú chutné a šťavnaté kúsky, ktoré si zamilujete.

Vyprážané kuracie stripsy

Čas prípravy: 30 minút, marinovanie min. 4 hodiny

kuracie mäso
Recept na fantastické kuracie stripsy, ktorý musíte vyskúšať Foto: depositphotos.com

Ingrediencie:

  • 4 kuracie prsné rezne
  • 1 hrnček cmaru
  • 1,5 lyžičky soli
  • ¼ lyžičky sušeného cesnaku
  • ¼ lyžičky mletej papriky
  • ¼ lyžičky sušeného chilli

Na obaľovanie:

  • 1,5 hrnčeka hladkej múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 1 lyžička soli
  • ¾ lyžičky mletého čierneho korenia
  • ¾ lyžičky sušeného cesnaku
  • ¾ lyžičky mletej papriky
  • 3 lyžice cmaru
  • rastlinný olej

Príprava:

  1. V miske zmiešajte cmar, soľ, korenie, sušený cesnak, papriku a chilli. Kuracie prsia nakrájajte na rovnako veľké prúžky, vložte ich do misky a premiešajte s marinádou. Misku zakryte a vložte do chladničky minimálne na 4 hodiny, ideálne cez noc.
  2. Vo väčšej miske premiešajte múku, prášok do pečiva a korenia. Pridajte 3 lyžice cmaru a premiešajte tak, aby v múke zostali menšie hrudky.
  3. Vo vyššej panvici alebo hrnci rozohrejte olej.
  4. V zmesi obaľujte mäso a postupne smažte v oleji z oboch strán do zlatej farby – trvá to približne 5-7 minút podľa veľkosti prúžkov.
  5. Stripsy podávajte s bylinkovým dipom, ochutenou majonézou alebo barbecue omáčkou.
Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané