Zelenina je každodennou súčasťou nášho jedálnička, pretože jej konzumácia ovplyvňuje naše zdravie.
Pripravila som si pre vás rajčinovo-cibuľový šalát, ktorý zvyknem robiť aj ja. A výborne sa hodí k hlavnému jedlu a posilní vašu imunitu.
Ingrediencie
- 5 paradajok
- 3 cibule
- 3-4 strúčiky cesnaku
- 4 lyžice oleja
- 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
- 1/2 čajovej lyžičky bazalky
- 1/4 čajovej lyžičky feferónky
- 1 a 1/2 polievkovej lyžice medu
- 1/2 čajovej lyžičky soli
Postup
- Nakrájajte paradajky a cibuľu na tenké plátky, pridajte k nemu nakrájaný cesnak
- Zmiešame med, citrónovú šťavu, olej, soľ, feferónku a bazalku, musí vám vzniknúť homogénna zmes.
- Zoberte misku a dajte do nej paradajky, cibuľu a cesnak.
- Šalát zalejte dresingom.
- Šalát prikryte pokrievkou a pretrepte, aby sa všetko spojilo.
- Šalát nechajte postáť v chladničke po dobu 30 minút, potom bude ešte lepší.