Horké potraviny môžu byť nielen užitočné, ale aj vynikajúce pre naše zdravie..
Tu sú niektoré z nich, ktoré majú veľký vplyv na naše zdravie!
Reďkovky májú posilňujúce účinky
Reďkovky obsahujú veľké množstvo stopových prvkov, minerálnych solí, prchavé a esenciálne oleje a pomáha urýchliť metabolické procesy, čo má pozitívny vplyv na spaľovanie tukov.
Okrem toho majú pozitívny vplyv na imunitný systém, a v skutočnosti sú silné prírodné antibiotikum schopné všetkého ostatného urýchlenie odstraňovania prebytočnej tekutiny. Svojím spôsobom užitočné sú rôzne časti reďkovky.
Chren – silné prírodné antibiotikum, má protizápalové účinky
Má antibakteriálne a antiseptické vlastnosti. Ak chcete získať čo najviac z chrenu, potom budete musieť kúpiť čerstvé korene, ktoré sa predávajú na trhu alebo v obchodoch.
Stimuluje vylučovanie žlče, činnosť pečene a pankreasu a trávenie. Pomáha pri nechutenstve a podporuje prekrvovanie, rozrieďuje väzký hlien a mierni dráždenie na kašeľ.
Neodporúča sa používať ho pri hnačke a pri chronických problémoch s močovým mechúrom a obličkami, pretože veľké množstvá môžu vyvolať krvácanie obličiek. Nehodí sa príliš ani pre pacientov so žalúdočnými alebo dvanástnikovými vredmi alebo so zlou funkciou štítnej žľazy.
Grapefruit a chudnutie
Pomôže normalizovať tráviaci systém a pomáha pečeň obnoviť. Avšak, to nie sú všetky pozitívne vlastnosti grapefruitu, pretože má priaznivý vplyv na krvné cievy, zvyšuje tonus nervového systému, dokonale odstraňuje únavu, normalizuje rovnováhu lipoproteínov zlúčenín a zlepšuje pamäť. Vedci sa domnievajú, že grapefruit je užitočné ovocie. Väčšina živín obsahuje šupka ovocia. Grapefriut je ideálne ovocie pre domácnosti s malými a dospievajúcimi deťmi. Kyselina listová v šťave i v dužine pôsobí ako najdôležitejší rastový stimulátor a podporuje krvotvorbu. Je ideálne ovocie aj pri chudnutí!
Zelený čaj pomôže k zlepšeniu stavu kostnej štruktúry
Čaj je výborný preventívny prostriedok pre osteoporózu a iných ochorení kostí. Vedci sa domnievajú, že je to v dôsledku prítomnosti čajových polyfenolov, ktoré sú schopné účinne chrániť bunkové štruktúry pred zničením.
Čaj je schopný posilňovať krvné cievy, bojovať s procesmi trombózy, normalizovať krvný tlak, liečba niektorých typov alergických reakcií, zlepšujú imunitu a znižujú riziko vzniku rakoviny. Čaj s mliekom môže byť vynikajúcim nástrojom v boji s kameňmi v žlčníku a obličkách.
Káva: znižuje riziko vzniku cukrovky
Káva zahŕňa skupinu antioxidantov, čo výrazne znižuje riziko vzniku cukrovky typu II a rakovinu pečene. Okrem toho, aromatický nápoj zmierňuje stres. To zlepšuje činnosť mozgu . Pitie kávy je dobrou prevenciou diabetu!
Pivo pre zlepšenie zraku
Pivo obsahuje množstvo antioxidantov, ktoré sú schopné spoľahlivo chrániť bunky oka a tým znížiť riziko vzniku šedého zákalu. Pivo môže zlepšiť zažívací systém, zlepšuje funkciu dýchacieho systému a môže dokonca rozpustiť obličkové kamene. Najužitočnejšie je tmavé pivo.
Horká čokoláda: posilňuje krvné cievy a znižuje riziko srdcových chorôb
Podľa jedného prieskumu dennej spotreby 60 gramov horkej čokolády zlepšuje prietok krvi a znižuje riziko vzniku krvných zrazenín.