Chcete mať po ruke sladkosť, ktorá vám pomôže s prechladnutím ?
Potom so sebou kamkoľvek vezmite kandizovaný zázvor a podľa potrieb jeden alebo dva kúsky rozžujte.
Ako si ho pripravíme?
Postup:
Zázvor očistite, olúpte a nakrájajte na menšie kocky alebo plátky. Vložte do hrnca a zalejte horúcou vodou. Varte 10 minút, a potom vodu zlejte a opakujte ešte trikrát – týmto spôsobom pripravíte zázvor o časť jeho štipľavosti. Pri poslednom varení pridajte k vode cukor. Na 300 gramov zázvoru (zaliateho vodou tak, aby bol kompletne ponorený) budete potrebovať niečo okolo 160 gramov cukru. Povarte, kým sa objem tekutiny nezredukuje na polovicu. Následne nechajte zázvor na vhodnej podložke uschnúť, obaľte ho v práškovom cukre a uložte do vhodnej nádoby.