Pri nákupe mletého mäsa si dávajte pozor na jednu drobnosť

Zdieľať
mleté mäso
mleté mäso www.gettyimages.com

Mleté mäso môžete využiť v kuchyni mnohými spôsobmi. Z tohto dôvodu je veľmi obľúbené po celom svete. Veľa ale záleží na tom, v akej podobe si ho kúpite. Najlepšie je samozrejme kúpiť celé mäso a doma si ho namlieť. Väčšina z nás ho ale kupuje hotové. Na čo by ste si mali dávať pozor a ako rozlíšiť podľa pár slov v označení produktu, ktoré pre vás bude najlepšie?

Výrobok zo surového mäsa

Akonáhle uvidíte na obale napísané „výrobok zo surového mäsa“, mali by ste si dávať pozor. Znamená to totiž, že v balení nenájdete iba samotné mäso! Výrobcovia touto nenápadnou poznámkou oznamujú konzumentom, že do výrobkov pridali mnoho ďalších prísad. Mnoho z nich pritom nie je vôbec zdravých a vo svojom tele ich zaručene nechcete.

Také mäso je vysoko spracované a obsahuje ďalšie látky, ktoré sú uvedené na zadnej strane obalu. Sami uvidíte, že nejde o krátky zoznam ingrediencií. Na zadnej strane obalu zistíte, že sa v mäse nachádza mnoho korenín, príchutí, stabilizátorov, éčok a ďalších chemických látok. Nič také jesť zaiste nechcete, a preto by ste sa tomuto mäsu mali vyhýbať.

Čerstvo mleté mäso

Na predajných pultoch v niektorých obchodoch, kde nájdete salámy alebo klobásy, môžete nájsť aj čerstvo mleté mäso. Tu si môžete vybrať daný druh mäsa a presne viete, čo sa v mletom mäse nachádza. Tento typ nákupov je pre vás najlepší a možno by ste tomu mali venovať viac pozornosti. Čerstvo mleté mäso je totiž to isté, ako by ste si ho namleli sami doma.

Hotové mleté mäso v balíčku

Mnoho ľudí sa rozhodne kupovať mleté mäso v balíčku, čo určite nie je najlepšia možnosť. Ak na tom trváte alebo nemáte inú možnosť, mali by ste vždy kontrolovať zadnú stranu balenia. Prečítajte si zloženie. Až ho uvidíte na vlastné oči a zistíte, že polovicu položiek nedokážete vysloviť, možno svoje rozhodnutie prehodnotíte a začnete kupovať čerstvo mleté mäso.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané