Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Prečo začať piť cibuľový čaj každý deň?

reklama:
cibuľový čaj
cibuľový čajwww.gettyimages.com

Cibuľový čaj môže poskytnúť úžasné zdravotné výhody. Pitie šálky tohto nápoja denne môže chrániť telo pred rozvojom hypertenzie a ďalších ochorení, posilniť imunitný systém a znížiť riziko prechladnutia.

Pokiaľ ide o zdravé nápoje, cibuľový čaj môže byť to posledné, na čo myslíte. Odborníci však uvádzajú, že ide o jeden z najlepších čajov na posilnenie imunity, ktoré si môžete sami pripraviť.

Odborníci vysvetlili, prečo by ste mali začať piť cibuľový čaj každý deň. Poskytuje ochranu pred prechladnutím. Odborníci tvrdia, že počas chladnejších mesiacov môže mať šálka tohto nápoja liečivé účinky. Jeho užívaním sa zvyšuje hladina antioxidantov v krvi, čo posilňuje imunitný systém. Cibuľa obsahuje silné antibakteriálne a protizápalové zlúčeniny, ktoré zlepšujú obranyschopnosť tela proti rozvoju prechladnutia, kašľa.

Pomáha regulovať hladinu cholesterolu. Cibuľa je bohatá na flavonoid kvercetín, zlúčeninu, o ktorej je známe, že pomáha normalizovať hladinu cholesterolu. Aby sa zlepšilo zdravie srdca, odborníci odporúčajú piť každý deň šálku alebo dva cibuľového čaju. Môže zlepšiť hladinu cukru v krvi. Cibuľa zabraňuje skokom v hladine cukru v krvi. Vďaka svojim protizápalovým, antioxidačným vlastnostiam znižuje prejavy príznakov cukrovky.

Zlepšuje kvalitu spánku. Jedna šálka cibuľového čaju denne môže prispieť k lepšiemu spánku. Cibuľa obsahuje L-tryptofán, formu aminokyseliny, ktorá je prírodným sedatívom. Pomáha tiež znižovať celkovú hladinu stresu.

Vhodné pre pacientov s hypertenziou. Cibuľové flavonoly pomáhajú kontrolovať krvný tlak. Navyše obsahuje zlúčeniny síry, ktoré pomáhajú riediť krv a zabraňujú vzniku krvných zrazenín.

Ako ho uvariť? Priveďte do varu jeden a pol pohára vody, pridajte jednu nakrájanú cibuľu, 2-3 prelisované strúčiky cesnaku, jeden bobkový list a varte, kým voda nezmení farbu na hlbšiu. Sceďte, nalejte do hrnčeka, pridajte podľa chuti trochu medu, škorice, citrónovú šťavu.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami z DRAN.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 25. decembra 2021

K téme

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.