Prečo variť vajcia vo fólii? Šikovný trik

Zdieľať
varenie vajec
Prečo variť vajcia vo fólii? Šikovný trik Foto: www.freepik.com

Niekedy počas procesu varenia vajec praskne škrupina, čo spôsobí, že bielok vytečie a zrazí sa. S takouto nepríjemnou príhodou sa stretol snáď každý. Aby sa tomu vyhli, niektorí používajú špeciálne formy na varenie, iní vkladajú výrobok do studenej vody a ďalší do panvice vkladajú vajcia vo fólii. Povedzme si podrobnejšie o poslednom spôsobe varenia.

Rolka fólie vám môže skutočne pomôcť uvariť dokonalé vajíčka. Navyše v tomto spôsobe varenia nie je nič zložité. Pomocou alobalu preto uvarí vajíčka bez toho, aby bielka vytiekli, aj školák.

vajcia obalené v alobale
Prečo variť vajcia vo fólii? Šikovný trik Foto: www.freepik.com

Prečo variť vajcia vo fólii? Zaujímavá metóda

Kulinársky trik

Aby vajcia počas varenia nepraskli, niektorí ľudia ich vložia do hrnca a potom ich naplnia studenou vodou. Neskrývajme to, táto metóda funguje. Ale pretože sa proteín varí pomaly, priľne k škrupine dosť pevne. V dôsledku toho je veľmi ťažké ošúpať vajcia varené touto metódou. Pri varení s fóliou tento problém nevzniká.

Vajíčka je možné hodiť do vriacej vody bez strachu, že prasknú. Stačí použiť bežnú hliníkovú fóliu. Každé vajce do nej pevne zabalíme a až potom výrobok vložíme do panvice s bublajúcou vodou. Pripravený! Vajcia uvarte ako obvykle. Proteín nevytečie a škrupina sa rýchlo a ľahko stiahne.

varenie
Prečo variť vajcia vo fólii? Šikovný trik Foto: www.freepik.com

Tipy na varenie

  1. Ak nemáte v kuchyni rolku alobalu, nezabudnite na niekoľko pravidiel varenia vajec. Ich dodržiavaním nenarazíte na problémy, ako sú prasknuté škrupiny a vytečené bielkoviny.
  2. Vajíčka neponárajte do vriacej vody ihneď po vybratí z chladničky. Náhlou zmenou teploty určite popraskajú.
    Pred pošírovaním nechajte vajcia zohriať pri izbovej teplote. Ak na to nemáte čas, nechajte ich niekoľko minút v teplej vode.
  3. Do vody pridajte soľ. Neprenikne do škrupiny, ale zabráni prasknutiu vajíčok.
  4. Po varení zmeňte teplotu na nízku alebo strednú. Varenie vajec na vysokej teplote neurýchli proces, ale zvyšuje riziko, že prasknú. Môže k tomu dôjsť v dôsledku príliš prudkého varu.
  5. Metóda varenia vajec pomocou fólie zabezpečuje, že bielka nevytečú. Pokojne ho použite na prípravu výživných a rýchlych raňajok. A tiež nezabudnite na dôležité pravidlá, ktoré zabránia prasknutiu vajec vo vriacej vode, ak nie sú zabalené vo fólii.

Zdroj: sovkusom.ru

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané