Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Prečo som nevedela skôr týchto 7 vecí o želatíne?

reklama:
želatína
želatínawww.gettyimages.com

Želatína je živočíšny proteín, ktorého hlavnou zložkou je denaturovaný kolagén. Vyrába sa varením šliach, väzov a kostí (hlavne ošípaných a hovädzieho dobytka). Želatína je bez chuti, bez zápachu a má množstvo výhod, o ktorých ste nikdy nepremýšľali.

1. Zdravá črevná sliznica

Želatína zabraňuje rozvoju toho, čo sa nazýva syndróm perforovaného čreva. Lekári tiež uznávajú, že bránia priechodu črevnej sliznice. Chráni črevnú stenu pred patogénmi. Zlá výživa môže spôsobiť malé otvory v črevnej sliznici. Môže byť napadnutá vírusom alebo baktériou. Môže viesť k chorobám, ale strava bohatá na želatínu pred ním chráni (napr. vo forme polievky, želé)

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami z DRAN.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 27. októbra 2021

K téme

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.