Prečo piť mlieko s medom?

Zdieľať
Honey yogurt.jpg

Med je tradične používaný pre zdravie kvôli jeho antioxidačným, antibakteriálnym a antifungálním vlastnostiam , no aj má protizápalové účinky . Mlieko je naopak tradične chválené vďaka obsahu vitamínov a minerálov, vrátane vitamínov A, vitamínov B a vitamínu D. Ďalej tiež obsahuje vápnik, živočíšne bielkoviny a kyselinu mliečnu . Ak vlastnosti oboch týchto potravín spojíte, má to za následok niektoré jedinečné výhody.

Zdravotné prínosy medu a mlieka

Honey yogurt.jpg

1. Sú super pre vašu pokožku

Med aj mlieko majú antimikrobiálne a čistiace vlastnosti. Tieto vlastnosti sú ešte vylepšené, keď sú tieto dve potraviny zmiešané. Táto zázračná zmes dáva pokožke zdravú žiaru. Úplne najlepšie je urobiť si doma teplý medovo-mliečny kúpeľ. Jednoducho zmiešate med a mlieko do teplej vody. Táto kombinácia je tiež často používaná v rôznych populárnych kúpeľoch po celom svete. A oni veľmi dobre vedia, prečo túto kombináciu používajú..

2. Pomoc pri trávení

Medové mlieko je už dávno známe ako zdroj prebiotík, čo sú živiny, ktoré stimulujú rast a vývoj probiotík

Prebiotiká preukázala stimulačný účinok na bifidobaktérie (môžete ich nájsť v mlieku). Sacharidy a oligosacharidy v mede zasa podporujú zdravú a správnu funkciu týchto prospešných baktérií, ktoré sú nevyhnutné pre údržbu a funkciu gastrointestinálneho traktu. Keď je bakteriálna rovnováha v zažívacom trakte dobrá, eliminuje to rad dráždivých a problémových stavov vrátane zápchy, kŕčov a nadúvania + zabraňuje vzniku škodlivého rastu baktérií. Takže musíme to povedať opäť, kombinácia mlieka a medu je naozaj silná.

Med, pridaný do teplého mlieka, teda vylieči zápchu, plynatosť a črevné poruchy.

1101 5 amazing benefits of milk and honey cleanser mask.jpg

3. Zvyšujú vitalitu

Je známe, že pohár mlieka a medu vypité každé ráno zlepšuje vitalitu človeka. Kým mlieko obsahuje bielkoviny, med obsahuje potrebné sacharidy potrebné k účinnej stimulácii metabolizmu. Mlieko a med spoločne poskytujú silu všetkým, vrátane detí a starších ľudí. Dodávajú silu.

4. Zlepšujú silu kostí

Výskumy udávajú, že med pôsobí ako nosič a transport živín potravín v celom tele. Konkrétne sa ukázalo, že med zlepšuje využiteľnosť a vstrebateľnosť vápnika. Preto konzumácia medu a mlieka dohromady nielenže poskytne telu potrebnú živinu (vápnik), ktorá prospeje zdraviu kostí, ale aj živinu, ktorá maximalizuje jeho vstrebávanie do vášho tela. Správna hladina vápnika môže zabrániť nepríjemným stavom, ako je osteoporóza či zápaly kĺbov.

5. Zabraňujú nespavosti

Táto kombinácia je tradične využívaná ako liek na nespavosť. Med je jednou zo vzácnych sladkých potravín, ktorý spôsobuje riadené zvýšenie množstva vylučovaného inzulínu, čo tiež podporuje prepustenie tryptofánu do mozgu.

Tryptofán sa zvyčajne prevádza na serotonín, ktorý vyvoláva pocit uvoľnenia.

6. Pôsobia proti starnutiu

Ľudia v mnohých starovekých civilizáciách, vrátane Grékov, Rimanov, Egypťanov a Indov, pili mlieko a med, aby si zachovali svoju mladosť. Vzhľadom na to, že mlieko a med pomáhajú zabezpečiť dlhú životnosť, je kombinácia známa ako „elixír života“.

Antioxidačné vlastnosti, ku ktorým dochádza pri kombinovaní mlieka a medu, sú skvelé, pretože antioxidanty napádajú voľné radikály , ktoré drasticky negatívne ovplyvňujú systém orgánov. Sú tiež jednou z hlavných príčin degradácie tela, vrások a škvŕn.

7. Majú antibakteriálne vlastnosti

Výskum ukázal, že mlieko a med majú výraznejší účinok na baktérie rodu Staphylococcus ako mlieko alebo med, keď sa užívajú samostatne. Táto kombinácia je tiež dobrá pre liečbu respiračných porúch, ako je nádcha a kašeľ.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané