Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
reklama:

Prechladnutiu sa ľahšie ubránite, ak máte dostatok zinku

reklama:

Nedostatok zinku oslabuje imunitu
V našom prostredí sa roja patogény ako sú vírusy, huby a baktérie. V zime a na jeseň sú to predovšetkým vírusy. Náš imunitný systém nás za normálnych okolností pred ich vznikom a šírením chráni. Ak máme však zinku nedostatok, naša imunita sa oslabí a prechladneme ľahšie.

Stiahnut 3.jpg

Zabojujte so zinkom
V autobuse, vo vlaku, v hypermarketoch, dokonca na klávesnici počítača – všade sa roja vírusy. Jedná sa o neviditeľné infekčné častice, ktoré sa ľahko dostanú do dýchacieho traktu. Kašeľ, nádcha, bolesť hlavy a celého tela na seba nenechajú dlho čakať. Veľký pozor na prechladnutie si musíte dávať predovšetkým, keď trpíte nedostatkom zinku.

Science explains why it s easier to catch a cold in winter than in summer 469041 2.jpg

Zázračný liek
Zinok umožňuje v tele šíriť obranné bunky a urýchľuje hojenie rán. Zapája sa aj pri tvorbe protilátok a štúdie potvrdili, že dokonca skracuje dĺžku nachladnutia. ALe ak zinku budete mať nedostatok, je veľká pravdepodobnosť, že prechladnete.

Príznaky nedostatku:
horšie hojenie rán, vyššia náchylnosť k nachladnutiu, strata čuchu a chuti, kožné problémy – akné, ekzém, psoriáza, zhoršené hojenie rán, porucha tolerancie cukru v krvi, poruchy v činnosti pečene, zlé videnie za šera, nedostatočná funkcia pohlavných orgánov..

Shutterstock_161393798.jpg

Nedostatku zinku sa vyhnete predovšetkým správnou výživou. Zinok sa nachádza predovšetkým v mäse a mliečnych výrobkoch. Alternatívou sú arašidy, para orechy, šošovica či pšeničný chlieb, tekvicové semená, vajcia, ryby..

reklama:
reklama:
reklama:

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 20. mája 2016

Podobné články

Odporúčame

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
Zavrieť

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...