Prášnica ako delikatesa. Krok za krokom k perfektným rezňom

Zdieľať
prášnica bradavičatá
Prášnica ako delikatesa. Krok za krokom k perfektným rezňom Foto: www.gettyimages.com

Chystáte sa na hľadanie obrovských prášnic a premýšľate, ako ich najlepšie pripraviť? Preskúmajte náš unikátny recept na rezne z prášnic s prídavkom strúhaného syra, ktorý posunie vaše kulinárske zručnosti na novú úroveň. S touto delikatesou získate nielen pochúťku, ale aj zážitok, na ktorý nezabudnete.

Obrovské prášnice, tiež známe ako vatovce obrovské, sú skutočným pokladom prírody. Nájdete ich len zriedka, ale ak sa vám to podarí, máte šancu pripraviť z nich skvelé jedlo. Ich chuť pripomína kombináciu eidamu a šampiónov a v kuchyni sú veľmi všestranné.

Suroviny na rezne z prášnice so syrom

  • Plátky prášnice (1 cm hrubé)
  • 1 vajce
  • Polotučné mlieko
  • Hladká múka
  • Strúhaný eidam
  • Strúhanka
  • Soľ
vyprážané hríby
Prášnica ako delikatesa. Krok za krokom k perfektným rezňom Foto: www.gettyimages.com

Postup prípravy

  1. Vo veľkom tanieri zmiešajte vajce, mlieko a múku, aby vznikla hladká zmes. Osolte ju podľa chuti.
  2. Prášnice obaľte najprv v tejto zmesi, potom z jednej strany v strúhanom syre a nakoniec zo všetkých strán v strúhanke.
  3. Smažte na rozpálenom repkovom oleji z oboch strán dozlata.

Podávajte s varenými zemiakmi a tatárskou omáčkou, alebo na chlebe s tatárskou omáčkou alebo nakladanou uhorkou. Vychutnajte si novú chuť tradičného pokrmu!

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané