Červená cibuľa sa v kuchyni používa na varenie, je skvelá do šalátov, má dobrú chuť, má veľa zdravotných výhod. Preto by sme ju mali viac používať do jedál, jej prínos je obrovský. Prečo je to tak?
Výhody červenej cibule
Cibuľa ako liek
Červená cibuľa je prírodné antibiotikum. Obsahuje fytoncídy, ktoré zabraňujú infekcii. Posilňuje imunitný systém, zvyšuje elasticitu ciev. Červená cibuľa zlepšuje stav pokožky a vlasov. A dokonca podporuje chudnutie, preto sa dáva často do šalátov.
Na bolesti hlavy
Už naši predkovia používali červenú cibuľu, aby sa zbavili bolesti hlavy. A už v tej dobe táto liečba fungovala. Zoberte si červenú cibuľu, nakrájajte ju, zalejte jednou šálkou prevarenej vody a nechajte odležať 10 hodín. Nápoj pite aj každú hodinu.
Na bolesť hrdla
Ak vás zastihne bolesť hrdla, spravte si odvar z červenej cibule. Môžte si spraviť aj liek s medom. Zmiešajte cibuľovú šťavu s medom v pomere 1:2 a konzumujte 3x denne po jednej lyžičke.
Na vypadávanie vlasov
Na vypadávanie vlasov si urobte špeciálnu masku. Nakrájajte polovicu cibule a vytlačte šťavu. Roztopte 1 polievkovú lyžičku medu a zmiešajte s cibuľovou šťavou, pridajte 1 lyžičku olivového oleja a 1 žĺtok. Všetko premiešajte. Naneste na pokožku hlavy a masírujte. Hlavu zabaľte do uteráka a čakajte 20 minút. Potom vlasy umyte šampónom. Aplikujte na hlavu raz týždenne. Výsledok zbadáte o mesiac.