Pozitívne účinky zelenej cibule na zdravie. Konzumujte ju čo najviac

Zdieľať
cibuľka

Zelená cibuľa je vynikajúcim zdrojom vitamínov, vlákniny a minerálov. Sto gramov cibule obsahuje len 30 kalórií, takže je možné ju ľahko začleniť do vašej stravy. Obsahuje tiež síru a kvercetín, protirakovinové antioxidanty. Chrumkavá zelená cibuľa s ľahko sladkou chuťou je jednou z najobľúbenejších jarných druhov zeleniny, s kúskom tvarohu alebo šťavnatých paradajok je nielen výživná, ale aj veľmi zdravá.

Pozrime sa, aký pozitívny vplyv má čerstvá cibuľa na zdravie

Proti cukrovke a vysokému krvnému tlaku

Vďaka vysokému obsahu síry aktivuje v tele zlúčeniny, ktoré pomáhajú kontrolovať hladinu cukru v krvi. Vďaka vysokému obsahu antioxidantov poskytuje ochranu pred škodlivými voľnými radikálmi a zabezpečuje zdravie srdca a buniek. Výskum ukázal, že pravidelná konzumácia zelenej cibule môže pomôcť udržiavať krvný tlak.

Pomáha tráveniu a posilňuje imunitný systém

Znižuje riziko vzniku prechladnutia, chrípky a ďalších respiračných infekcií, pretože obsahuje veľa vitamínov A a C. Vďaka svojim antivírusovým a antibakteriálnym vlastnostiam pomáha zmierniť horúčku a kašeľ. Vďaka vysokému obsahu vlákniny má dobrý účinok na trávenie, ale odporúča sa aj pri hnačkách a iných zažívacích problémoch.

Pre zdravie kostí

Vďaka vysokému obsahu vitamínu A a karotenoidov cibule podporuje zdravie očí a bráni rozvoju zápalu v tele. A vitamíny C a K nájdené v cibuli zaisťujú zdravie kostí. V neposlednom rade sú známe tiež protinádorové vlastnosti zelenej cibule, pretože obsahujú veľké množstvo antioxidantov.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané