Vek je len číslo, ktoré nemusí zodpovedať tomu, v akom stave je naše telo.
Ako bojovať proti starnutiu?
Pravidelná očista organizmu detoxikačnými kúrami, dôsledky nezdravého životného štýlu zmierňuje.
Mnoho potravín má veľmi pozitívne zdravotné a čistiace účinky.
Stačí ich len pravidelne jesť, a omladnete..
Cesnak
iste viete o jeho antibakteriálnej schopnosti, ale znižuje aj cholesterol a krvný tlak.
Pomáha z tela vylúčiť ťažké kovy, posilní imunitu a podľa vyznávačov alternatívnych metód liečby má aj schopnosť blokovať rast nádorov.
Zázvor
obsahuje veľké množstvo éterických olejov, horčík a látku, ktorá sa svojimi účinkami podobá aspirínu.
Riedi krv, posilňuje žalúdok, má antibakteriálne a protizápalové účinky.
Biela a čierna reďkovka
veľmi účinne odhlieňuje a detoxikuje.
Podporuje činnosť žlčníka, trávenie a látkovú výmenu.
Obsahuje vitamín C, minerály a enzýmy. Pridajte ju preto surovú napríklad do šalátu.
Kurkuma
nielen skvelé korenie, ktoré poznáte zo zmesi karí, ale aj metóda, ako prečistiť krv.
Pôsobí protizápalovo, pomáha so zažívacími ťažkosťami a pri pečeňových ochoreniach.
Znižuje cholesterol a hladinu cukru v krvi.
Avokádo
mali by ste mu prísť na chuť, pretože ním môžete mnohokrát nahradiť maslo – napríklad v nátierkach.
Je bohaté na nenasýtené mastné kyseliny, draslík, vápnik,
železo a obsahuje aj silný antioxidant – vitamín E.
Naklíčené semienka
môžete použiť šošovicu, mungo, žeruchu, reďkovku aj brokolicu.
Obsahujú veľa enzýmov, esenciálnych aminokyselín, ale tiež napríklad až stonásobne vyššie množstvo vitamínu C ako citrusové plody.
Hliva ustricová
významne posilňuje imunitu a je veľmi vhodná aj pre diabetikov.
Je bohatá na esenciálne aminokyseliny.
Pomôže s prevenciou proti arterioskleróze, srdcovým a obehovým ťažkostiam, vysokému tlaku a dne. Detoxikuje.
Rukola
listová zelenina s výraznou horkou chuťou veľmi priaznivo pôsobí na zažívanie.
Obsahuje veľké množstvo vitamínu C, vápnik, draslík, zinok, jód a betakarotén,
ktorý je v spojení s vitamínom C veľmi silným antioxidantom.
Brusnice, čučoriedky
sú významným zdrojom vitamínu C, majú teda silnú antioxidačnú schopnosť.
Obsahujú flavonoidy, ktoré majú veľmi pozitívny vplyv na celý organizmus, zvlášť ale na stav ciev.
Ak chcete bojovať proti starnutiu, mali by ste tiež zbaviť svoje telo kyselín.
Do takého boja nasaďte červenú repu, sójové výhonky, špenát, paradajky, uhorky, čakanku, alebo napríklad šípky.
Dlhovekosť podporuje aj protizápalová strava.
Okrem dennej konzumácii dostatočného množstva zeleniny a ovocia, pravidelne jedzte tuky s prevahou omega-3 mastných kyselín,
používajte bylinky a koreniny, napríklad pažítku, bazalku, škoricu.
Obmedzte príjem jednoduchých cukrov vrátane bielej múky, obmedzte príjem potenciálne škodlivých látok a chemikálií