Posilňuje imunitu, pomáha chudnúť a je vhodná aj pre deti!

Zdieľať
Grey oyster_dsc3503 copy.jpg

Ale viete o nej naozaj všetko?

Rastie aj v našich končinách predovšetkým na listnatých stromoch, z ktorých čerpá živiny. Tie sú potom pre človeka oveľa lepšie stráviteľné a hliva má vďaka nim celý rad priaznivých účinkov. Napríklad pomáha s chudnutím, znižuje cholesterol , prospieva srdcu a môžete ju uvariť kľudne deťom.

Oyster mushrooms 1 of 389 1024x683.jpg

Prospešné látky v hlive

Obsahuje veľa prospešných látok:

polysacharidy
betaglukány
vitamíny skupiny B
minerály
esenciálne aminokyseliny
nenasýtené mastné kyseliny
lovastatín

A rad ďalších. Aj tieto by však stačili na to, aby vám bola táto výborná huba prospešná. Jej účinky sú už stovky rokov známe a využívané v tradičnej čínskej medicíne , ktorá hlivu využíva ako životabudič, ktorý navracia energiu, podporuje imunitu a prospieva aj tráviacemu traktu .

Hlivu vám môžeme tiež odporučiť, či sa zotavujete po chorobe alebo naopak chcete byť pripravení, až začne sezóna chrípok a nachladnutí. Je vhodná pre diabetikov, deti (od 2 rokov) aj tehotné ženy a dojčiace mamičky..
Hliva obsahuje prírodné statíny , teda látku, ktorá znižuje hladinu tukov v krvi a pomáha znižovať škodlivý cholesterol v tele. Hliva vám vďaka týmto vlastnostiam pomôže schudnúť a cítiť sa lepšie. Dietetická vláknina zároveň pomáha dostať z tela usadené škodliviny, a vďaka tomu funguje ako prírodný detox .

Grey oyster_dsc3503 copy.jpg

Posilnite imunitu s hlivou

Hliva ustricová tiež pôsobí proti zápalom, vírusom, baktériám a plesniam a chráni telo pred voľnými radikálmi. Vďaka tomu pomáha zvyšovať odolnosť organizmu, podporuje imunitu, predchádza chrípke a prechladnutiu a pomôže vám aj s ekzémom a alergiami.

Dokonca zvyšuje tvorbu červených krviniek a harmonizuje tráviaci trakt.

Pre srdce, pre žily aj na tlak

Hliva má dokonca schopnosť upravovať krvný tlak, dokonca aj vysoký očný tlak, ktorý trápi cukrovkárov. Prospieva tiež cievam a tepnám, chráni srdce a pomáha predchádzať nielen kŕčovým žilám, ale aj vážnejším problémom, ako je napríklad infarkt.

A ako často hlivu jesť, aby ste využili všetky jej dobré vlastnosti? Ideálne každý deň. To ale neznamená, že ju musíte mať každý deň na obed – aj keď taký guláš z hlivy rozhodne nie je na zahodenie! Extrakt z hlivy zoženiete aj vo forme tabletiek, ktoré obsahujú všetky prospešné látky.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané