Určite si viacerí pamätajú na túto polievku ešte z čias detstva. Dá sa rýchlo a ľahko uvariť. Pridáva sa do nej krupica, mrkva, vývar a vajcia, ktoré sa do nej zamiešajú. Pridáva sa do nej aj petržlen a zeler, cibuľa, cesnak.
Polievka s krupicou, s vajíčkom, a zeleninou
Doba prípravy: do 30 minút
Ingrediencie
- 1 000 ml zeleninového alebo mäsového vývaru
- 1 stredná cibuľa
- 2 mrkvy
- 1 menší petržlen
- kúsok zeleru buľvy
- 3 lyžice detskej krupičky alebo krupice
- 1 vajce
- 2 lyžice masla
- soľ, korenie
- čerstvý petržlen alebo pažítka na ozdobenie
Príprava
- Zeleninu a cibuľu nakrájajte.
- Rozohrejte maslo a na miernom ohni osmažte cibuľu. Pridajte koreňovú zeleninu a orestujte.
- Zeleninu zalejte vývarom, nasypte krupicu a nechajte prejsť varom. Po odstavení polievky ihneď vmiešajte rozšľahané vajcia a pridajte ešte nasekanú petržlenovú vňať.