Pokiaľ uvidíte túto červenú škvrnu po rozklepnutí vajca, tak by ste si mali dať pozor.

Zdieľať
Pokiaľ uvidíte túto červenú škvrnu
Pokiaľ uvidíte túto červenú škvrnu po rozklepnutí vajca, tak by ste si mali dať pozor. Foto: www.gettyimages.com

Napadlo vás niekedy toto? Zamýšľali ste sa nad tým niekedy pri varení? Je ťažké nájsť niekoho, kto nikdy nejedol alebo nevaril z vajec. Okrem toho, že dobre chutia, sú zdravé a bohaté na množstvo zložiek potrebných pre náš organizmus. Snáď každý, kto z nich pravidelne varí, z času na čas narazí na krvavú červenú škvrnu, o ktorej mnohí nevedia, či ju treba vyhodiť alebo ju môžeme pokojne ponechať v jedle. Aká je teda odpoveď?

Viete čo to znamená?

Poďte sa s nami na to pozrieť. Červená škvrna vo vajci, čo to je v skutočnosti a aká škodlivá je pre naše zdravie Mnoho ľudí je presvedčených, že nejde o nič iné ako kurací zárodok. Odborníci však upozorňujú, že to nie je pravda. S čím teda máme čo do činenia? Je to vlastne zrazená kuracia krv. Spravidla sa objavuje na povrchu žĺtka. Je to výsledok roztrhnutia drobných cievok vo vaječníku alebo vajcovode sliepky, ktorá zniesla vajíčko. Pokračujte v čítaní v galérii.

Článok pokračuje v galérii

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané