Po prečítaní tohto článku, už nikdy viac nevložíte bravčové mäso do úst

2 / 4
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Po prečítaní tohto článku, už nikdy viac nevložíte bravčové mäso do úst

reklama:

Aké pravidlá dodržiavať pri jedení bravčového

Ak aj napriek všetkému doteraz uvedenému stále chcete konzumovať bravčové mäso, snažte sa dodržiavať nasledujúce pravidlá:

1. Kontrola teploty varenia

Počas varenia či pečenia mäsa používajte potravinársky teplomer so sondou, aby ste sa presvedčili,či je mäso dosiahne optimálnu teplotu v celom svojom objeme. Je nevyhnutné, aby sa v ňom zničili všetky cudzie organizmy. Teplota by nikdy nemala klesnúť pod 62C a pri mletom mäse pod 71c. Ideálne je riadne dlhodobé varenie v 100˚C vode ako opekanie, kde je ťažšie zmerať teplotu hlavne pri hrubších kúskoch mäsa.

2. Oddelenie od iných potravín

Bravčové mäso držte dôkladne oddelené od ostatných potravín. Jedná sa hlavne o tie, ktoré sa konzumujú surové, ako napríklad zelenina.

3. Dôkladné umývanie rúk

Nezabudnite si vždy dôkladne umyť ruky po manipulácii s mäsom. Snažte sa  mäso spracovať naraz, aby ste minimalizovali riziko, že dôjde ku kontaminácii iných potravín alebo kuchynského náradia ako sú nože, dosky na krájanie a podobne.

4. Zdravé bravčové

Pri nákupe mäsa uprednostníte také, kde boli ošípané chované bez antibiotík, hormónov či iných liečiv. Najlepším výberom je kúpa bio bravčového mäsa, u ktorého je prísny zákaz používania nebezpečných substancií.

5. Nedajte sa oklamať zavádzajúcimi označeniami na obale

Niekedy sa zvyknú na obaloch uvádzať zavádzajúce označenia ako „prírodné“, „z horských oblastí“ alebo „100% slovenskéhé“, ktoré nemajú nič spoločného s užívaním antibiotík. Dôležité je priame vyjadrenie ako „bez antibiotík“, „bez hormónov“ alebo „bio“.

Je Bio bravčové riešením?

nájdete na druhej strane:

reklama:

K téme

Najčítanejšie za 24 hodín

Najčítanejšie za 24 hodín

66041617_10214129279537987_1873331762327715840_n.jpg
Autor Dátum 19. novembra 2021

K téme

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.