Možno dôležitá otázka, ktorá sa týka kávy. Je káva zdravá? Aký má vplyv na naše zdravie a koľko kávy by sme mali za jeden deň vypiť? O tom bude tento článok.
Pijete kávu každý deň? Tu máte vysvetlenie, čo sa s vaším telom naozaj deje!
Káva zvyšuje vašu energiu, to je známe, ale udržuje vás zdravými. Má tiež mnoho ďalších prínosov pre zdravie. Aj keď má lepšiu chuť s mliekom, smotanou, cukrom a ďalšími prísadami, tieto výhody môžete získať iba pitím čistej čiernej kávy. Potrebujeme tiež povedať, že by ste mali vždy zvoliť organickú kávu bez pridania umelých príchutí.
Tu je to, čo sa stane s vaším telom, keď budete piť prírodnú kávu každý deň
Zvyšuje váš metabolizmus
Možno je to hlavný dôvod, prečo ľudia pijú kávu. Neexistuje nič, čo by vás tak nakoplo, ako káva. Po šálke čiernej kávy sa cítite
predsa len plní energie. Hoci energia netrvá dlho, môže vám pomôcť začať váš deň lepšie.
Zvyšuje zdravie mozgu
Početné štúdie publikovanej v časopise Journal of Applied Physiology, šálka kávy denne môže znížiť riziko vývoja demencie a Alzheimerovej choroby o 65%
u mužov a žien stredného veku. Bolo tiež zistené, že káva môže znižovať riziko Parkinsonovej chorobby o 32 a 60%.
Spôsobí, aby ste sa cítili lepšie
Vedci z Harvardskej verejnej školy zdravotníctva vykonali štúdiu, ktorá ukázala, že dospelé ženy a muži, ktorí konzumovali 2 až 4 šálky kávy denne, mali o 50% zníženú možnosť samovraždy, než ľudia, ktorí kávu nepili. Naviac má káva niekoľko antioxidantov a živín, vrátane mangánu, draslíka, vitamínu B1, B2, B3 a B5.
Znižuje riziko vzniku rakoviny kože
Journal of the National Cancer, inštitút, publikoval štúdiu, ktorá ukázala, že starší ľudia, ktorí konzumovali kávu a to 4- 6 šálok denne, mali o 20% nižšie riziko vzniku malígneho melanómu. Odborníci tvrdia, že káva obsahuje niekoľko antioxidantov a fytochemikálií, ktoré môžu znížiť riziko rakoviny.
Znižuje riziko cukrovky 2. typu
Harvardská škola vypracovala štúdiu, ktorá ukázala, že ľudia, ktorí konzumovali viac ako 1 šálku kávy denne, mali znížené riziko vzniku cukrovky druhého typu. To ale
nie je všetko. Výskumníci dospeli k záveru, že účastníci, ktorí znížili spotrebu kávy o viac ako jednu šálku denne, mali o 17% vyššiu pravdepodobnosť cukrovky 2. typu.