Pečené cuketové čipsy so syrom. Zdravý recept, ktorému neodoláte

Zdieľať
Pečené cuketové čipsy
Pečené cuketové čipsy so syrom. Zdravý recept, ktorému neodoláte Foto: www.freepik.com

Pečené cuketové čipsy so syrom sú lahodným spôsobom, ako si dopriať zeleninu aj pre tých, ktorí ju bežne nevyhľadávajú. Tento jednoduchý recept prináša chrumkavú pochúťku, ktorú môžete podávať ako predjedlo, snack či dokonca ako ozdobu slávnostného stola. Nechajte sa inšpirovať a pripravte si túto lahôdku, ktorej neodolá ani ten najväčší odporca zeleniny.

cuketa
Pečené cuketové čipsy so syrom. Zdravý recept, ktorému neodoláte Foto: www.freepik.com

Zelenina je pre naše telo nenahraditeľná, obsahuje množstvo živín, ktoré by sme mali denne konzumovať. Napriek tomu sa často stáva, že namiesto zeleniny siahneme po mäsitej pochúťke či rýchlom občerstvení. Ak však nemáte radi zeleninu v surovej forme, nezúfajte! Máme pre vás skvelý recept na pečené cukety s chrumkavou syrovou krustou, ktorému jednoducho neodoláte.

Cukety so syrom

Ingrediencie:

  • 2-3 cukety
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 g nastrúhaného parmezánu
  • 2 polievkové lyžice mlieka
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Olivový olej

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 215 °C.
  2. V menšej miske zohrejte mlieko. V ďalšej miske zmiešajte nastrúhaný parmezán so soľou a korením.
  3. Cukety nakrájajte na tenké kolieska. Čím tenšie, tým chrumkavejšie budú cuketové chipsy.
  4. Každé koliesko cukety namočte do mlieka, nechajte odkvapkať prebytočnú tekutinu a následne ich obaľte v syrovej zmesi. Dôkladne pritlačte z oboch strán.
  5. Plech, na ktorom budete cukety piecť, potrite olivovým olejom a poukladajte naň pripravené kolieska. Posypte ich nasekaným cesnakom.
  6. Pečte približne 30-35 minút, alebo kým sa nevytvorí zlatistá krusta.

Tieto chrumkavé cuketové chipsy si môžete vychutnať v teplej aj studenej forme. Ak ich potriete majonézovo-cesnakovým dresingom a pridáte koliesko paradajky, získate vynikajúce predjedlo, ktoré sa hodí aj na sviatočný stôl.

Ak chcete pridať ešte viac chuti, môžete do syrovej zmesi pridať sušené bylinky ako oregano či bazalku. Skúste tiež experimentovať s rôznymi syrmi – napríklad cheddar alebo gouda dodajú cuketám výraznejšiu chuť. Pre pikantnejšiu verziu môžete do syrovej zmesi pridať trošku čili prášku.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané