Palacinky bez múky. Úžasne ľahké, hotové bleskom a fantastická chuť

Zdieľať
Palacinky bez múky
Palacinky bez múky. Úžasne ľahké, hotové bleskom a fantastická chuť Foto: www.freepik.com

Milujete palacinky, ale snažíte sa vo svojom jedálničku obmedziť múku? Nevadí! Ani tak sa tejto obľúbenej pochúťky nemusíte vzdať. Tenké placky plnené sladkou náplňou je možné urobiť aj bez múky. Navyše na to nepotrebujete žiadne špeciálne náhradky, vystačíte s tým, čo máte doma. Sú rýchlo hotové a chutia fantasticky!

Palacinky rozhodne nie sú český výmysel, ich rôzne varianty nájdeme po celom svete. Ostatne tými najtenšími a najlahodnejšími sa môžu pochváliť Francúzi, ktorí povýšili toto obyčajné jedlo na božskú dobrotu. U nás sú palacinky hlavne symbolom nedeľných raňajok, keď máme chvíľu čas a nikam sa neponáhľame, alebo naopak rýchle večere, keď je potrebné rýchlo nasýtiť hladné krky. Palacinky sú skrátka stávkou na istotu, pretože ich milujú deti aj dospelí. Hoci sa to nemusí zdať, nie je potrebné ich robiť len z múky.

Na múku zabudnite

Môžu si ich teda dopriať aj tí, ktorí múku nechcú alebo nemôžu do svojho jedálnička zaradiť. Je síce nutné počítať s tým, že s cestom sa bude málinko inak pracovať, ale rozhodne stojí za vyskúšanie. Urobte si palacinky tentoraz inak!

Na návod sa pozrite na videu:

Rovnako ako na klasické palacinky vám postačí zopár surovín, ktoré máte bežne doma. Pripravte si tvaroh, banán a 2 vajcia.

Ako na to?

Máte doma zrelé banány a neviete, čo s nimi? Tieto palacinky sú skvelý spôsob, ako zrelé ovocie spracovať.

Banán olúpte, nalámte do misy a vidličkou ho poriadne roztlačte, aby vám vznikla banánová kašička. K banánu pridajte asi 100 gramov jemného tvarohu. V ideálnom prípade použite zlatý stred, teda polotučný tvaroh. Nie je nutné za každú cenu používať odtučnený variant, pokiaľ nedodržujete prísnu redukčnú diétu. A ani v bežnej redukčnej diéte by sa vo vašom jedálničku odtučnené potraviny objavovať príliš nemali. Do menšej misky rozklepnite dve vajcia, rozmiešajte ich a pridajte k banánu a tvarohu.

Pokračujte na ďalšej strane

Už len vyprážanie

Vďaka banánu nie je potrebné cesto na palacinky nijako dosladzovať, respektíve pridávať doň ešte akékoľvek sladidlo. Sladkú chuť potom môžete pekne dohnať čerstvým lesným ovocím alebo kvapkou medu na ozdobenie palaciniek. Pripravte si nepriľnavú panvicu, pokvapkajte ju olejom a rozpáľte. Vlejte na ňu palacinkové cesto, vytvarujte palacinku s požadovanou hrúbkou, stiahnite na stredný plameň a prikryte pokrievkou. Akonáhle sa bude zdať, že palacinka začína byť hotová aj z vrchu, odklopte pokrievku a palacinku opatrne obráťte. Rovnakým systémom pokračujte s každou ďalšou palacinkou, kým budete mať cesto.

varenie
Palacinky bez múky. Úžasne ľahké, hotové bleskom a fantastická chuť Foto: www.gettyimages.com

Miesto banánu puding

Pokiaľ vám ide hlavne o bezlepkový variant, môžete ešte vyskúšať lahodné palacinky prevoňané vanilkou. Pripravte si 140 mililitrov mlieka, jedno vrecko pudingu s pravou vanilkou, 2 celé vajcia a 2 polievkové lyžice jemného tvarohu. Postup nemôže byť jednoduchší. Zmiešajte všetky ingrediencie v mise, vytvorte kompaktnú hmotu bez hrudiek a pracujte s nimi ako s klasickými palacinkami. Vďaka škrobu z pudingu sa s nimi pracuje ľahko a nelámu sa. Sladkú chuť dolaďte čerstvým ovocím a napríklad javorovým sirupom alebo medom.

Zdroj: www.youtube.comwww.mleko.cz

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané