Mávate ráno pred školou alebo prácou hektické a len málokedy stíhate s prípravou? Alebo sa vám nechce stáť v kuchyni a pripravovať všetkým jedlo? Nemusíte panikáriť, príprava raňajok môže byť jednoduchšia ako ste si mysleli. Tá vám pripraví zdravé raňajky.
Ovsené vločky
Ovsené vločky sú v poslednom čase dosť populárne v domácnosti ako po minulé roky. Patria k bežným tradičným a moderným raňajkám.
Sú zdravé a plné vlákniny. Skvele sa hodia k chladnejším častiam roka. Sú nenáročné na prípravu a lacné. A aj malé množstvo vás dokáže zasýtiť na dlhšiu dobu.
Varenie vločiek
Príprava ovsených vločiek nie je náročná, práveže naopak, je veľmi jednoduchá.
V hrnci si zohrejte mlieko alebo vodu, trošku osoľte. Keď začne vrieť, vmiešajte do mlieka alebo vody vločky, dobre premiešajte a ešte ich varte približne 5 minút. V hrnci ich ešte nechajte stáť 3 minúty.
Máčanie vločiek
Existuje ešte jeden spôsob prípravy ovsených vločiek a to je príprava cez noc. Čiže namiesto varenia ich nemočíme. Pripravte si mlieko, jogurt alebo vodu a namočte ich na noc. Je to jednoduché. Tým že ich na noc namočíme, vločky budú jemné a mäkké. Dochuťte ich medom, cukrom, sirupom, rôznym ovocím či orechmi alebo semienkami.
Ovsená kaša
Veľmi záleží aj na kvalite ovsených vločiek a ich výroby. Niektoré sú jemnejšie, niektoré hrubšie. Ovsená kaša patrí medzi obľúbené a sladké raňajky. Ale viete, že si ju môžete pripraviť aj na slano? Stačí keď si vločky pripravíte takým spôsobom, ako sme spomínali a potom do nej môžte vsypať syr, či nakrájať zeleninu. A máte dobré, slané raňajky.