Nikdy by ste neverili, aké jednoduché je konzervovanie reďkovky! Pripravte si zásoby na zimu

Zdieľať
čerstvá reďkovka
Nikdy by ste neverili, aké jednoduché je konzervovanie reďkovky! Pripravte si zásoby na zimu Foto: www.freepik.com

Kým je reďkovka ešte mladá a chrumkavá, je čas ju konzervovať na zimu. Reďkovka je síce netradičná zimná pochúťka, ale my vám ukážeme, prečo sa to oplatí! S čerstvou reďkovkou počas zimy je to ťažké, tak prečo si ju nepripraviť vopred? Prinášame vám tri jednoduché a rýchle recepty na konzervovanie reďkovky, ktoré si určite zamilujete.

Reďkovka konzervovaná na zimu: Objavte čaro tejto netradičnej pochúťky

Milujete reďkovku tak, ako ju milujeme my? Tento jarný zeleninový zázrak je plný draslíka, horčíka, železa a vitamínov PP a C. Jeho zdravotné prínosy pre srdce, črevá a nervovú sústavu sú nespochybniteľné. V jasných plodoch je málo kalórií a veľa vlákniny. Pridajte reďkovku do svojich šalátov, ak chcete schudnúť, predĺžiť mladosť a znížiť krvný tlak.

V čerstvom stave vydrží reďkovka šťavnatá len 2-3 dni, potom začína zvädnúť a tvrdnúť. Aby ste predĺžili jej trvanlivosť, môžete ju jemne marinovať. A verte nám, určite to stojí za to! Vyberte si čerstvé, pevné plody bez poškodenia. Konzervovaná reďkovka podľa našich receptov bude kyslo-sladká a chrumkavá. Môžete ju pridávať do šalátov, burgerov a sendvičov alebo ju jesť samotnú.

reďkovka
Nikdy by ste neverili, aké jednoduché je konzervovanie reďkovky! Pripravte si zásoby na zimu Foto: www.freepik.com

Reďkovka v domácom náleve

Ingrediencie:

  • 400 g reďkovky
  • 1 čajová lyžička morskej soli
  • 3 čajové lyžičky cukru
  • 6 guľôčok čierneho korenia
  • 4 polievkové lyžice 6 % octu
  • 1 hlavička mladého cesnaku
  • 1 pohár pitnej vody
  • 1 polievková lyžica slnečnicového oleja

Postup:

  1. Dobre umyte zeleninu, odstráňte končeky a reďkovku rozkrojte na polovice. Guľaté plody nakrájajte na kolieska hrubé 0,5 cm. Pripravenú reďkovku vložte do sterilizovanej nádoby a posypte nadrobno nakrájaným cesnakom.
  2. Pridajte soľ, cukor, ocot, korenie a olej do horúcej prevarenej vody a premiešajte. Keď sa soľ a cukor rozpustia, zložte nálev z ohňa. Ihneď zalejte reďkovku a prikryte viečkom. Počkajte, kým úplne vychladne pri izbovej teplote.
reďkovka v náleve
Nikdy by ste neverili, aké jednoduché je konzervovanie reďkovky! Pripravte si zásoby na zimu Foto: www.freepik.com

Zimná pochúťka s reďkovkou

Ingrediencie:

  • 800 g reďkovky
  • 1 cibuľa
  • 6 guľôčok čierneho korenia
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 bobkový list
  • červená paprika (podľa chuti)
  • 2 polievkové lyžice octu
  • 1 čajová lyžička soli
  • 2 čajové lyžičky cukru
  • 1-2 kôprové semienka

Postup:

  1. Umyte reďkovku a odstráňte končeky. Väčšie plody rozkrojte na polovice, malé plody nechajte celé. Cibuľu nakrájajte na krúžky, cesnak na hrubé plátky. Vložte ich na dno nádoby spolu s bobkovým listom, čiernym a červeným korením a kôprovými semienkami.
  2. Naplňte nádobu reďkovkou a zalejte ju na 6 minút vriacou vodou. Potom tekutinu zlejte do hrnca, pridajte cukor, soľ a ocot. Pridajte ocot priamo do reďkovky a všetko zalejte vriacim nálevom. Teraz jednoducho uzavrite nádoby a prikryte ich prikrývkou. Nechajte vychladnúť. Po mesiaci je pochúťka úplne pripravená na konzumáciu s veľkou chuťou!
reďkovkový šalát
Nikdy by ste neverili, aké jednoduché je konzervovanie reďkovky! Pripravte si zásoby na zimu Foto: www.freepik.com

Reďkovka konzervovaná na Nový rok

Ingrediencie:

  • 1 kg reďkovky
  • 1 liter pitnej vody
  • 4 bobkové listy
  • 5 strúčikov cesnaku
  • kôpor podľa chuti
  • 5 guľôčok čierneho korenia
  • 2-3 polievkové lyžice soli
  • 2 polievkové lyžice 9 % octu
  • koriander (podľa chuti)

Postup:

Jednoduchý a elegantný šalát nenájdete! Farebná jarná nálada v chladných zimných večeroch je zaručená.

Nakrájajte cesnak a reďkovku na hrubé kolieska a vložte ich do sterilizovanej nádoby, striedajúc vrstvy. Na nálev zmiešajte v prevarenej vode korenie, soľ a čierne korenie. Rozlejte tekutinu do nádob, pridajte ocot. Hotovo! Môžete uzatvárať a tešiť sa na budúce ochutnávky.

Zdroj: takprosto.cc

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané