Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Niekedy stačí dobrý nápad, a hneď sa vám bude v kuchyni lepšie fungovať. Skúste niektorý z nasledovných!

reklama:

Občas sa stane, že nakúpite jedlo, zabudnete na neho a pokazí sa.

Skúste tieto tipy, aby sa Vám to nestávalo často.

Pár tipov do kuchyne
www.gettyimages.com

Pár tipov do kuchyne

  • Vajcia v chladničke vydržia dlhšie, ak ich potriete olejom alebo troškou masla. Škrupina je pórovitá, vďaka tukovej ochrane sa dnu nedostane vzduch a nebudú sa kaziť.
  • Aby upečené sušienky zostali pekne chrumkavé aj za týždeň, pridajte k nim do krabičky  plátok jablka .
  • Ak maslo priklopíte nahriatou pohárikom, pôjde ľahšie rozotierať.
  • Čerstvé bylinky vydržia dlhšie, keď ich dáte do vrecka, ktorý vopred vypláchnete vodou a uskladníte v chladničke. Budú tak mať potrebné vlhko a udržia si svoju mikroklímu.
  • Cesnak jednoducho ošúpete, ak ho vložíte do pohára či plastovej krabičky a poriadne nádobou trasiete .
  • Pár kvapiek oleja v rozmiešaných vajciach zabezpečí, že vám strúhanka nebude pri smažení rezňov odpadávať.
  • Ryba sa k panvici neprichytí, keď ju podložíte plátkami limetiek či citróna. Navyše získa skvelú citrusovú chuť a arómu.
  • Do hriankovača vložte papier na pečenie. Chlieb bude chrumkavý, a vytečený syr nebude problém. Žiadne zbytočné čistenie, jednoducho papier vyhodíte a hriankovač bude pekne čistý.
  • Predčasnému hnednutie banánov zabránite tak, že ich horný koniec obalíte alobalom alebo potravinárskou fóliou.
  • Pri naklepávaní mäsa používajte vrecko alebo fóliu .Položte ju cez plátok mäsa a vyklepte.
  • Mlieko vydrží dlhšie, keď do neho pridáte štipku soli.
  • Bielky najlepšie vyšľaháte, ak budú mať izbovú teplotu a pridáte do nich štipku soli .
  • Citrusy na chvíľu namočte do vlažnej vody, pôjdu ľahšie ošúpať.
  • Zázvor oškrabte hranou lyžice.
  • Stopku z jahôd ľahko odstránite pomocou slamky. Spodnou časťou jahodu prepichnite a stopka s tvrdým stredom zostane vnútri slamky.
  • Strúhadlo pred strúhaním syra zľahka potrite olejom, syr sa nebude lepiť.
  • Smotanová omáčka sa nezrazí , keď do nej pridáte kocku cukru.
  • Pridajte na misu s ovocím dva strúčiky neoloupaného cesnaku, ovocie sa nebude tak rýchlo kaziť.
  • Vajcia ľahšie ošúpete, ak do vody kvapnete trochu octu.
reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami z DRAN.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 6. decembra 2020

K téme

Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.