Občas sa stane, že nakúpite jedlo, zabudnete na neho a pokazí sa.
Skúste tieto tipy, aby sa Vám to nestávalo často.
Pár tipov do kuchyne
- Vajcia v chladničke vydržia dlhšie, ak ich potriete olejom alebo troškou masla. Škrupina je pórovitá, vďaka tukovej ochrane sa dnu nedostane vzduch a nebudú sa kaziť.
- Aby upečené sušienky zostali pekne chrumkavé aj za týždeň, pridajte k nim do krabičky plátok jablka .
- Ak maslo priklopíte nahriatou pohárikom, pôjde ľahšie rozotierať.
- Čerstvé bylinky vydržia dlhšie, keď ich dáte do vrecka, ktorý vopred vypláchnete vodou a uskladníte v chladničke. Budú tak mať potrebné vlhko a udržia si svoju mikroklímu.
- Cesnak jednoducho ošúpete, ak ho vložíte do pohára či plastovej krabičky a poriadne nádobou trasiete .
- Pár kvapiek oleja v rozmiešaných vajciach zabezpečí, že vám strúhanka nebude pri smažení rezňov odpadávať.
- Ryba sa k panvici neprichytí, keď ju podložíte plátkami limetiek či citróna. Navyše získa skvelú citrusovú chuť a arómu.
- Do hriankovača vložte papier na pečenie. Chlieb bude chrumkavý, a vytečený syr nebude problém. Žiadne zbytočné čistenie, jednoducho papier vyhodíte a hriankovač bude pekne čistý.
- Predčasnému hnednutie banánov zabránite tak, že ich horný koniec obalíte alobalom alebo potravinárskou fóliou.
- Pri naklepávaní mäsa používajte vrecko alebo fóliu .Položte ju cez plátok mäsa a vyklepte.
- Mlieko vydrží dlhšie, keď do neho pridáte štipku soli.
- Bielky najlepšie vyšľaháte, ak budú mať izbovú teplotu a pridáte do nich štipku soli .
- Citrusy na chvíľu namočte do vlažnej vody, pôjdu ľahšie ošúpať.
- Zázvor oškrabte hranou lyžice.
- Stopku z jahôd ľahko odstránite pomocou slamky. Spodnou časťou jahodu prepichnite a stopka s tvrdým stredom zostane vnútri slamky.
- Strúhadlo pred strúhaním syra zľahka potrite olejom, syr sa nebude lepiť.
- Smotanová omáčka sa nezrazí , keď do nej pridáte kocku cukru.
- Pridajte na misu s ovocím dva strúčiky neoloupaného cesnaku, ovocie sa nebude tak rýchlo kaziť.
- Vajcia ľahšie ošúpete, ak do vody kvapnete trochu octu.