Niekedy stačí dobrý nápad, a hneď sa vám bude v kuchyni lepšie fungovať. Skúste niektorý z nasledovných!

Zdieľať
Pár tipov do kuchyne

Občas sa stane, že nakúpite jedlo, zabudnete na neho a pokazí sa.

Skúste tieto tipy, aby sa Vám to nestávalo často.

Pár tipov do kuchyne
https://www.gettyimages.com/

Pár tipov do kuchyne

  • Vajcia v chladničke vydržia dlhšie, ak ich potriete olejom alebo troškou masla. Škrupina je pórovitá, vďaka tukovej ochrane sa dnu nedostane vzduch a nebudú sa kaziť.
  • Aby upečené sušienky zostali pekne chrumkavé aj za týždeň, pridajte k nim do krabičky  plátok jablka .
  • Ak maslo priklopíte nahriatou pohárikom, pôjde ľahšie rozotierať.
  • Čerstvé bylinky vydržia dlhšie, keď ich dáte do vrecka, ktorý vopred vypláchnete vodou a uskladníte v chladničke. Budú tak mať potrebné vlhko a udržia si svoju mikroklímu.
  • Cesnak jednoducho ošúpete, ak ho vložíte do pohára či plastovej krabičky a poriadne nádobou trasiete .
  • Pár kvapiek oleja v rozmiešaných vajciach zabezpečí, že vám strúhanka nebude pri smažení rezňov odpadávať.
  • Ryba sa k panvici neprichytí, keď ju podložíte plátkami limetiek či citróna. Navyše získa skvelú citrusovú chuť a arómu.
  • Do hriankovača vložte papier na pečenie. Chlieb bude chrumkavý, a vytečený syr nebude problém. Žiadne zbytočné čistenie, jednoducho papier vyhodíte a hriankovač bude pekne čistý.
  • Predčasnému hnednutie banánov zabránite tak, že ich horný koniec obalíte alobalom alebo potravinárskou fóliou.
  • Pri naklepávaní mäsa používajte vrecko alebo fóliu .Položte ju cez plátok mäsa a vyklepte.
  • Mlieko vydrží dlhšie, keď do neho pridáte štipku soli.
  • Bielky najlepšie vyšľaháte, ak budú mať izbovú teplotu a pridáte do nich štipku soli .
  • Citrusy na chvíľu namočte do vlažnej vody, pôjdu ľahšie ošúpať.
  • Zázvor oškrabte hranou lyžice.
  • Stopku z jahôd ľahko odstránite pomocou slamky. Spodnou časťou jahodu prepichnite a stopka s tvrdým stredom zostane vnútri slamky.
  • Strúhadlo pred strúhaním syra zľahka potrite olejom, syr sa nebude lepiť.
  • Smotanová omáčka sa nezrazí , keď do nej pridáte kocku cukru.
  • Pridajte na misu s ovocím dva strúčiky neoloupaného cesnaku, ovocie sa nebude tak rýchlo kaziť.
  • Vajcia ľahšie ošúpete, ak do vody kvapnete trochu octu.
Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané