Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Nevyhadzujte vňať z mrkvy !!

reklama:

Vňať mrkvy má trochu horkastú chuť, ale je neuveriteľne dobrá pre naše zdravie. Môžete ich pridávať do polievok, šalátov, pesta, …

Tieto listy sú plné chlorofylu, ktorý pôsobí dobre pri  detoxikácii pečene a dokonca aj na naše telo. Podľa niektorých štúdií môže prispieť k ochrane proti rakovine a vývoja nádoru a sú plné antioxidantov.

Sú plné vitamínov a minerálnych látok, a dokonca majú viac vitamínu K, ako akákoľvek iná zelenina, ale je to dôležitý vitamín, pokiaľ ide o škrabance, či modriny.

35819369_3dfa63642b.jpg

Vôbec nie sú toxické, ako si niektorí myslia, ale obsahujú Furokumaríny ktoré môžu spôsobiť mierne alergickú reakciu u niektorých ľudí,

Obsahujú veľké množstvo draslíka, čo je dôležité pre kardiovaskulárne zdravie. Samé Listy obsahujú až 6 krát viac vitamínu C ako mrkva.

Pôsobia ako diuretikum a sú dôležité, pokiaľ ide o odstránenie prebytočnej vody z tela, pôsobia ako antiseptikum, anti-zápach z úst, bolesť ďasien s bolesťou zubov.

V Taliansku po stáročia ich dávajú do šalátov alebo omelety s vajcami.

1.png

Tiež si môžete uvariť čaj:

2 šálky čerstvej mrkvovej vňate zalejte 8 šálkami vriacej vody. Nechajte stáť kým sa voda neochladí, preceďte a môžete piť. Tento nápoj je skvelý pre očistu tela, najmä ak máte problémy s močových kameňmi alebo obličkami.

Varením stratí svoju horkú chuť, ale najlepšie je používať čerstvú.  Zmiešajte si ju s trochou cesnaku a octom, to zabije horkosť listov, a táto zmes sa môže použiť ako marináda.

Už ste využili listy mrkvy?

 

Bezplatný email raz týždenne s novinkami z DRAN.sk:
reklama:

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 16. júla 2016

Podobné články

Odporúčame

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. iSITA si vyhradzuje právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos tohto článku, jeho častí a zverejnených fotografií.
Zavrieť

Používaním tejto stránky súhlasíte s ukladaním cookies. Viac info tu...