Viete, čo sa môže stať keď sa vám kvasinky dostanú do tela? Môžu vám spôsobiť také procesy, ktoré sú pre naše zdravie škodlivé. Nespomíname ten prírodný kvas, ktorý sa používa pri pečení koláčov. Ale aj sušené droždie, ktoré je v poslednom čase pri pečení také populárne, je tiež nebezpečné. Kvasinkové plesne sa pri jedení pečiva dostanú do nášho tela, preto veľa ľudí má problémy, keď zjedia upečený koláč. Pociťujú ťažobu , preto sú tieto výrobky ťažko stráviteľné a spôsobujú problémy s trávením.
Efekt kvasiniek na ľudské telo
Proces, ktorý nastane, keď zjeme výrobky obsahujúce droždie, má negatívne príčiny. U človeka nastáva únava tela, má zníženú imunitu, zvykne trpieť poruchami spánku. To sú príznaky, ktoré vidíme u ľudí, ktorý sú závislí na drožďových výrobkoch.
Vedci, ktorí skúmali vplyv kvasiniek na organizmus, zistili, že môžu ovplyvniť vzhľad a rast rakovinových buniek v tele.
Ak nastane v tele kvasenie kvasníc, bránica nevykonáva oscilačné pohyby, zaujme nútenú polohu a spodné laloky pľúc sú stlačené.
Tráviace orgány sa zovrú v dôsledku nadmernej tvorby plynov, žlčník opustí svoje lôžko a mení tvar. Tento proces spôsobí aj iné problémy, a to prekrvenie dolných končatín, panvy a hlavy.
To je príčina vzniku kŕčových žíl, krvným zrazeninám a zníženiu imunity. Existuje názor, že ak nadmerne konzumujete droždie, a drožďové výrobky, môžu vzniknúť nádory a poruchy celého tela.
Preto by ste mali konzumovanie kvasníc určite obmedziť a ozaj sa budete aj lepšie cítiť.
Stavte na minimum pečiva, hlavne toho čerstvého. Nepite lacné víno, či pivo. Dbajte na to a vyvarujte sa tomu.
A navyše je veľa dostupných receptov, ktoré kvasnice neobsahujú. Naučte sa variť a piecť týmto spôsobom, a telo sa vám odvďačí.
Zdroj: takprosto.cc