Neuveríte, ako pripraviť domáce pečivo. Tajomstvo tajnej ingrediencie odhalené

Zdieľať
pečivo
Neuveríte, ako pripraviť domáce pečivo. Tajomstvo tajnej ingrediencie odhalené Foto: depositphotos.com

Pečivo výrazne zdraželo. No ruku na srdce, poznáte niečo lepšie než čerstvé domáce pečivo? Vyjde vás lacnejšie a doslova sa rozplýva na jazyku. Zistite, ako jednoducho si môžete pripraviť domáce pečivo, ktoré zvýši každé raňajky alebo večeru na božskú úroveň.

Pečivo výrazne zdraželo. No ruku na srdce, poznáte niečo lepšie než čerstvé domáce pečivo? Vyjde vás lacnejšie a doslova sa rozplýva na jazyku.

Čerstvé pečivo dokáže povýšiť raňajky alebo večeru na božský pokrm! Nie každý má ale to šťastie, že narazí na teplé pečivo priamo v obchode. Často sa naopak stáva, že v ponuke zostanú len tvrdé alebo gumové kúsky, ktoré nikoho nenadchnú.

Ak teda chcete mať skutočný pôžitok z jedla a vychutnať si domáce pečivo, upečte si ho sami. Je to prekvapivo jednoduché.

majonéza
Neuveríte, ako pripraviť domáce pečivo. Tajomstvo tajnej ingrediencie odhalené Foto: www.freepik.com

Tajomstvo úspechu – majonéza!

Každý pekár má nejaký trik, aby jeho výrobky boli čo najjemnejšie a najchutnejšie. Jedným z takých trikov je obyčajná majonéza! Táto prísada do šalátov dokáže v ceste urobiť hotové zázraky.

Skúsenejší cukrári z nej dokonca pečú torty, muffiny, bublaniny alebo aj veľkonočného barančeka. Prečo? Majonéza dodá cestu nadýchanosť a vláčnosť. Využite to pri pečení domáceho pečiva!

Výzva pre všetkých

Majonézové pečivo zvládne každý. Skúste to aj vy: Z vlažného mlieka, múky a cukru nechajte vykysnúť kvások. Medzitým v mise zmiešajte 500 g hladkej múky, 100 ml majonézy, 2 lyžice oleja a lyžičku soli. Nakoniec pridajte kvások a spracujte pevné cesto. Nechajte ho 30 minút kysnúť.

Pečenie a servírovanie

Rúru nechajte predhriať na 180 °C. Pletenky potrite rozšľahaným vajcom a posypte soľou, rascou, makom alebo sezamovým semienkom. Pečivo pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 15 minút. Hotové kúsky nechajte vychladnúť. Vychutnajte si ich na sladko (napríklad s maslom a džemom) alebo na slano (so šunkou). Všetky varianty vás nadchnú!

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané