Neuveríte, ako ľahko pripravíte tento vynikajúci kapustový nákyp

Zdieľať
kapustový nákyp
Neuveríte, ako ľahko pripravíte tento vynikajúci kapustový nákyp Foto: depositphotos.com

Kapustový nákyp s mletým mäsom je skvelým riešením pre všetkých, ktorí nemajú radi zdĺhavé pečenie koláčov. Tento rýchly a jednoduchý recept si nevyžaduje múku, ale spolieha sa na strúhanku a vajcia. Ideálny na ľahkú večeru alebo pohostenie nečakaných hostí, tento nákyp je plný chutí a ľahko prispôsobiteľný vašim preferenciám.

Kapustový nákyp s mletým mäsom

Pre tých, ktorí nemajú radi zložité pečenie koláčov, je tu výborné kulinárske riešenie – nákypy. Sú jednoduché, rýchle a bez potreby pracovať s cestom. Tento kapustový nákyp s mletým mäsom a paprikou si nevyžaduje múku, všetku prácu za neho spravia strúhanka a vajcia.

Toto jedlo je skvelé na večeru: je jednoduché, nie príliš ťažké a pritom vyzerá veľmi chutne. Ako pohostenie pre nečakaných hostí sa ukáže v najlepšom svetle. Recept obsahuje veľa pálivej papriky, ktorá sa výborne hodí ku kapuste, ale jej množstvo môžete znížiť alebo nahradiť chilli marinovanými pikantnými papričkami, ktoré sa používajú na pizzu.

nákpy s kapustou a mletým mäsom
Neuveríte, ako ľahko pripravíte tento vynikajúci kapustový nákyp Foto :pudding with minced meat

Recept na kapustový nákyp s mletým mäsom

Ingrediencie:

  • Cibuľa: 7 ks
  • Mleté hovädzie mäso: 300 g
  • Sladká paprika: 4 ks
  • Biela kapusta: 600 g
  • Mrkva: 2 ks
  • Mletý čierny korenie: 0,5 ČL
  • Mäta: 0,5 ČL
  • Soľ: 1 ČL
  • Chilli paprička: 1 ks
  • Tymián: 0,5 ČL
  • Olivový olej: 3 PL
  • Vajíčka: 3 ks
  • Čedar: 200 g
  • Strúhanka: 60 g

Postup:

  1. Kapustu nakrájajte na kusy ľubovoľnej veľkosti (v tomto jedle nie je potrebné krájať na drobno). Zmiešajte ju s tenko nakrájanou chilli papričkou, nakrájanou sladkou paprikou, nastrúhanou mrkvou, bylinkami, roztlačeným cesnakom a mletým mäsom.
  2. V prípade, že chcete nákyp ešte chutnejší a sýtejší, podávajte ho so smotanou alebo inými omáčkami. Na tento recept je vhodná mladšia, jemnejšia kapusta. Môžete tiež pridať trochu paradajkovej pasty a viac aromatických bylín podľa chuti. Nebojte sa experimentovať a určite sa s nami podeľte o svoje dojmy v komentároch!

Zdroj: sovkusom.ru

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom

Odporúčané